Η μοναδική Κρατική Βιομηχανία Ξύλου λειτουργεί στη Καλαμπάκα

Δημοσίευση: 19 Δεκ 2016 12:36

Ημερίδα με θέμα τη μοναδική κρατική βιομηχανία ξύλου στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε στη Καλαμπάκα με πρωτοβουλία της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμπάκας και το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου (ΣΤΞΕ) του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σινάνης, ο Γεν. Δ/ντής Δασών κ. Ηλίας Τσέλιγκας κ.α., ενώ συμμετείχαν με εισηγήσεις ο κ. Ιωάννης Κακαράς, ομότιμος καθηγητής ΤΕΙ, και ο κ. Σωτ. Καραστεργίου, καθηγητής του τμήματος ΣΤΞΕ. Οι δύο εισηγητές παρουσίασαν τη μελέτη ανάπτυξης της εν λόγω βιομηχανίας που εκπονήθηκε ανιδιοτελώς από το τμήμα με σκοπό τη συνέχιση της λειτουργίας της και την τεχνολογική αναβάθμισή της.
Η μελέτη υλοποιήθηκε από τους Ι. Κακαρά, Σ. Καραστεργίου, Μ. Σκαρβέλη, Ι. Παπαδόπουλο, Γ. Νταλό, και κ. Βράκα. Αναδείχτηκε ότι επένδυση της τάξης των 340.000 ευρώ χρειάζεται για να επανέλθει σε πλήρη λειτουργία η κρατική βιομηχανία ξύλου της Καλαμπάκας και να προσφέρει υπηρεσίες όπως μέχρι σήμερα αλλά και πολλές νεότερες.
Συμμετείχαν στην ημερίδα ο πρόεδρος του τμήματος ΣΤΞΕ κ. Αντώνιος Καραγεώργος και ο καθηγητής Γεώργιος Μαντάνης. Περίπου 300 άτομα παρακολούθησαν την ημερίδα, της οποία τα συμπεράσματα είναι τα εξής:
« α) η Κρατική Βιομηχανία είναι πάρα πολύ σημαντική για τη Θεσσαλία και θα πρέπει να αποτελέσει εργαλείο ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή, β) η Κρατική Βιομηχανία Ξύλου της Καλαμπάκας είναι η μόνη που έχει απομείνει στο είδος της πλέον, από τις πέντε που λειτουργούσαν πριν από πολλά χρόνια, γ) το κόστος της συντήρησης των μηχανημάτων θα είναι σχετικά μικρό, μια που γενικά τα μηχανήματα βρίσκονται σε καλή κατάσταση, σύμφωνα με την παραπάνω μελέτη, δ) η Βιομηχανία Ξύλου μπορεί να εξελιχθεί πολύ θετικά, με την συνεχή αρωγή του τμήματος ΣΤΞΕ με το οποίο σε θέματα έρευνας, πρακτικής άσκησης φοιτητών και εργασιών θα μπορούσε να υπάρξουν ευρεία πεδία συνεργασίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass