Αναλυτικά ο καιρός της εβδομάδας στη Θεσσαλία

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2017 10:13 | Τελευταία ενημέρωση: 16 Ιαν 2017 10:17

Δύσκολη προβλέπεται και αυτή η εβδομάδα, με πολύ κρύο αλλά και αρκετά φαινόμενα που κατά το πλείστο θα είναι χιονοπτώσεις.

Αν και στις περιπτώσεις των καιρικών συστημάτων δυτικής προέλευσης στις πεδινές περιοχές εκδηλώνονται συνήθως βροχές, στην προκειμένη περίπτωση οι χαμηλές θερμοκρασίες κοντά στο έδαφος ευνοούν το φαινόμενο της παγωμένης βροχής.  Αναλυτικά ο καιρός στη Θεσσαλία:


ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ
Συννεφιά με χιόνι στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Στις πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής Θεσσαλίας προβλέπεται κυρίως χιονόνερο ή παγωμένη βροχή αν και δεν αποκλείεται τοπικά να χιονίσει. Βροχή προβλέπεται σε πε-δινές περιοχές στη Μαγνησία – Σποράδες. Τα φαινόμενα αρχικά θα είναι έντονα, το απόγευμα όμως θα εξασθενήσουν και ενταθούν πάλι πρόσκαιρα το βράδυ. Οι βορειοανατολικοί άνεμοι που πάνω από τη θάλασσα θα φθάνουν και τους πολύ ισχυρούς το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Παρά την μικρή άνοδο της θερμοκρασίας ως προς την ελάχιστη τιμή της αυτή θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα - παγετός.

ΤΡΙΤΗ
Συννεφιά με φαινόμενα κυρίως στις θαλάσσιες - παράκτιες περιοχές και πρόσκαιρα, κατά τόπους, και στις υπόλοιπες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και πάνω από τη θάλασσα μέτριοι μέχρι ισχυροί. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.

ΤΕΤΑΡΤΗ
Συννεφιά, κρύο και φαινόμενα κυρίως στις θαλάσσιες - παράκτιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί – βορειοανατολικοί μέτριοι και πάνω από τη θάλασσα ισχυροί – πολύ ισχυροί. Σε χαμηλά επίπεδα η θερμοκρασία - παγε-τός.

ΠΕΜΠΤΗ
Αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Ύφεση του καιρού το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και πάνω από τη θάλασσα ισχυροί. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ και ΚΥΡΙΑΚΗ
Βελτιωμένος προβλέπεται ο καιρός ως προς τα φαινόμενα αλλά με χαμηλές θερμοκρασίες – παγετό.


Επιμέλεια : Αν. Παπακρίβου – Παν. Σκριμιζέας
Μαθηματικοί – Μετεωρολόγοι

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass