ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Αναμένοντας κονδύλια «έκτακτης ανάγκης»

* Τον λόγο έχει η Βολιώτισσα υφυπουργός κ. Παπανάτσιου δήλωσε ο περιφερειάρχης από την Καρδίτσα

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2017 15:08

«Δεδομένων των πολύ δύσκολων καιρικών φαινομένων που επικράτησαν στην περιοχή μας το τελευταίο 15νθήμερο, η Περιφέρεια Θεσσαλίας στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και έφερε εις πέρας με αποτελεσματικότητα το επίπονο έργο αποχιονισμού του εθνικού οδικού δικτύου και στους τέσσερις νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Λάρισας, Μαγνησίας» δήλωσε ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στην Καρδίτσα με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Τσιάκο, τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Νούσιο και τους περιφερειακούς συμβούλους κ. Γεωργία Κόκκαλη και κ. Ορέστη Ψαχούλα.

Όπως υπογράμμισε, υπήρξε πλήρης επάρκεια σε μηχανήματα και τεχνικά μέσα, αλλά όπου χρειάστηκαν προσθήκες αυτές έγιναν άμεσα με μισθώσεις.

Ευτυχώς τις επόμενες ημέρες που ο καιρός παρουσίασε ύφεση, δεν σημειώθηκαν πλημμύρες από τα λιωμένα χιόνια, πλην κάποιων μικρών εξαιρέσεων. Αυτό διότι λειτούργησαν ανασχετικά τα πρόσφατα αντιπλημμυρικά έργα στον ποταμό Μέγα.

«Από τη Δευτέρα» πρόσθεσε «αναμένουμε νέο κύμα κακοκαιρίας, ωστόσο η ετοιμότητά μας είναι δεδομένη, αν και το προσωπικό είναι καταπονημένο τον τελευταίο μήνα».

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Σε ό,τι αφορά στην κήρυξη των Δήμων του νομού Καρδίτσας, μα και άλλων Δήμων της Θεσσαλίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων και των πολικών θερμοκρασιών, ο κ. Αγοραστός τόνισε πως υπήρξε εποικοδομητική συνεργασία με τους δημάρχους και κατατέθηκαν τα αιτήματα στα αρμόδια υπουργεία για οικονομικές ενισχύσεις προς κάλυψη των μεγάλων εξόδων αποχιονισμού και των ζημιών σε επιχειρήσεις και διάφορες εγκαταστάσεις. Θα οριοθετηθούν οι επίμαχες περιοχές και στη συνέχεια τον λόγο έχει η Βολιώτισσα υφυπουργός Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου που είναι αρμόδια να εκδώσει την απόφαση για αποζημιώσεις – ενισχύσεις των Δήμων.

Βέβαια η επιτάχυνση των διαδικασιών αφορά όλους τους ενδιαφερόμενους Δήμους οι οποίοι με τη στήριξη των τοπικών βουλευτών θα πρέπει να διεκδικήσουν την κρατική υποστήριξη.

Αναφορικά με την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο κ. Αγοραστός δήλωσε πως ο προϋπολογισμός της για έξοδα αποχιονισμών έχει υπερκαλυφθεί, ενώ μετά το πέρας του χειμώνα θα εμφανιστούν σίγουρα ζημιές που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με διάθεση νέων πιστώσεων.

Από την πλευρά του ο κ. Τσιάκος χαρακτήρισε τις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν «Σιβηρικές», και όπως υπογράμμισε, χρειάστηκε υπερπροσπάθεια μέρα-νύχτα από 100 περίπου άτομα και 50 μηχανήματα που δραστηριοποιούνταν στην πολιτική προστασία να παραμείνει το οδικό δίκτυο ανοικτό σε όλο τον Νομό.

ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ

Παράλληλα ο κ. Αγοραστός ενημέρωσε πως πραγματοποίησε επίσκεψη στο εργοτάξιο κατασκευής του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου Καρδίτσας το οποίο προχωράει κανονικά προς την ολοκλήρωσή του. Μάλιστα ο ίδιος κάλεσε τον εργολάβο και τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες να επισπεύσουν τις εργασίες αποπεράτωσης δεδομένου ότι είναι διαθέσιμα και τα απαιτούμενα κονδύλια ύψους 3 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής έχουν δαπανηθεί για το Κλειστό περίπου 4 εκατ. ευρώ και σχεδόν είναι τελειωμένη η πολύ δύσκολη τεχνικά, τοποθέτηση της οροφής. Στόχος της Περιφέρειας είναι το νέο Γυμναστήριο να δοθεί προς χρήση στο κοινό της Καρδίτσας το αργότερο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass