ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Μανιτάρια με τη βούλα του ΤΕΙ Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 15 Μαρ 2017 19:36

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

Μια σημαντική συμφωνία που αφορά στην ποιοτική αναβάθμιση των προϊόντων μανιταριών του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων υπογράφτηκε ανάμεσα στη διοίκηση του Μουσείου και το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλίας.


Πρόκειται ουσιαστικά για έναν ορθολογικό επανασχεδιασμό των προϊόντων, ο οποίος διατηρεί στο ακέραιο τη μοναδική γεύση των μανιταριών ενώ ταυτόχρονα επαυξάνει τις βιολειτουργικές τους ιδιότητες, καθώς και εκείνες των υπολοίπων πρώτων υλών.
Είναι μία πρωτοβουλία ιδιαίτερα σημαντική, αφού «σφραγίζει» την ποιότητα των προϊόντων, από τους κατεξοχήν αρμόδιους. Είναι ίσως από τις ελάχιστες φορές που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, στον τομέα της διατροφής, και αποδεικνύει πόσο θετικά αποτελέσματα μπορεί να δημιουργήσει η απευθείας σύνδεση ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος, μέσω των γνώσεων που διαθέτει, με την παραγωγική διαδικασία.
Ταυτόχρονα, μέσα από τη συμφωνία αυτή, προχωρά η παραγωγή από το Μουσείο 20 νέων πρωτοποριακών προϊόντων μανιταριών, ενώ επίσης προβλέπεται, πάντα υπό την καθοδήγηση του ίδιου Τμήματος, η επέκταση του Μουσείου Μανιταριών με μία νέα πτέρυγα που αφορά τη μεγάλη και μάλλον άγνωστη διατροφική αξία αυτού του ανεπανάληπτου καρπού της φύσης.
Επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος είναι η κυρία Όλγα Γκορτζή, Πρόεδρος του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass