ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΈΜΠΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

"Στον δρόμο" οι συνταξιούχοι της Καρδίτσας

Δημοσίευση: 05 Απρ 2017 17:41
"Στον δρόμο" οι συνταξιούχοι της Καρδίτσας φωτ. αρχείου

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας)
Κάλεσμα σε όλους τους Καρδιτσιώτες συνταξιούχους να συμμετάσχουν δυναμικά στις νέες κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο «σφαγιασμό» τους που σχεδιάζεται στο Ευρωπαϊκό διευθυντήριο των Βρυξελλών, απηύθηναν μέσω συνέντευξης τύπου οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ – ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ - Π.Σ. ΝΟΜΙΚΩΝ. Η αρχή θα γίνει με μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας.


Οι εκπρόσωποι των συλλογικών οργανώσεων επισήμαναν ότι θα πρέπει όλοι συνταξιούχοι να βγουν στους δρόμους για να περισώσουν ότι απέμεινε από τις συντάξεις, τους σκληρούς αγώνες μιας ζωής.
Ειδικότερα, σε κοινή τοποθέτησή τους για την κυβέρνηση και τους δανειστές της χώρας αναφέρουν μεταξύ άλλων τα εξής:
«Δεν τους φθάνει που μέχρι σήμερα έχουν κατακρεουργήσει τις κύριες και επικουρικές συντάξεις μας, έχουν αφαιρέσει τα δώρα μας και έκοψαν το ΕΚΑΣ. Που μας αποκλείουν από την υγεία την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Που μας φόρτωσαν με ανυπέρβλητα φορολογικά βάρη, (ΕΝΦΙΑ). Που κατάργησαν όποια κοινωνική παροχή κατακτήσαμε. Δεν τους φθάνουν τα δισεκατομμύρια που κούρεψαν και άρπαξαν από τα ταμεία μας για λογαριασμό των τραπεζιτών των επιχειρηματικών ομίλων για την αιματοβαμμένη τους ανάπτυξη. Τώρα με τα νέα αντισυνταξιουχικά - αντιλαϊκά μέτρα έρχονται να μας ισοπεδώσουν. Η εφαρμογή της «προσωπικής διαφοράς», σημαίνει νέες καταστροφικές περικοπές στις υπάρχουσες συντάξεις μας έως και 30%. Έχουν συμφωνήσει σε νέα μείωση του αφορολόγητου, που σημαίνει νέες περικοπές επάνω στις περικοπές, όπως και η εφαρμογή του αυτόματου κόφτη. Μένουμε σταθερά στον δρόμο του αγώνα. Μαζικά, αγωνιστικά δίνουμε την μάχη ενάντια στη νέα λαίλαπα, την νέα θανατηφόρα συμφωνία με αφαίρεση της «προσωπικής διαφοράς», την μείωση του αφορολόγητου, τον αυτόματο κόφτη, που φέρνει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Διεκδικούμε την απόδοση στο ακέραιο, στις κύριες, τις επικουρικές συντάξεις μας, το ΕΚΑΣ, τα μερίσματα. Την επαναφορά των δώρων μας, 13ης και 14ης σύνταξης, τις παροχές στην δημόσια υγεία και ό,τι άλλο μας έχει αφαιρεθεί. Άμεση έκδοση και καταβολή των συντάξεων που εκκρεμούν. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών, φορομπηχτικών νόμων. Ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων. Ο δρόμος για το δυνάμωμα του κοινού μας αγώνα με τα παιδιά μας με το εργατικό λαϊκό κίνημα είναι η ανάγκη που πρέπει να εκπληρωθεί» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass