ΠΕΡΑΣΕ ΓΙΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Παραδόθηκε Fraport το αεροδρόμιο της Σκιάθου

Δημοσίευση: 11 Απρ 2017 10:22

ΒΟΛΟΣ

Αλλαγή σελίδας για το αεροδρόμιο της Σκιάθου, το οποίο πέρασε χθες "στα χέρια" της γερμανικής εταιρεία Fraport Greece μετά την παραχώρηση που έγινε από το Δημόσιο για τα επόμενα 40 χρόνια.


Χθες το απόγευμα να πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής του αεροδρομίου με τη διαδικασία να είναι τυπική. Το αεροδρόμιο διαθέτει οκτώ άτομα ως προσωπικό και, όπως ανέφερε ο αερολιμενάρχης κ. Πετράκης, είναι ιδιαίτερα κερδοφόρο και πέρσι σημείωσε αύξηση στις αφίξεις και αναχωρήσεις επιβατών. Ειδικότερα κοντά στους 400.000 επιβάτες ήρθαν και έφυγαν το περασμένο καλοκαίρι μέσα του αεροδρομίου της Σκιάθου.
«Το αεροδρόμιο περνά σε νέο καθεστώς, καθώς παραχωρείται για 40 χρόνια στη γερμανική εταιρεία. Και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί όλοι οι σχετικοί έλεγχοι στα υλικά, στον εξοπλισμό και σε άλλες δομές του αεροδρομίου» ανέφερε ο αερολιμενάρχης.
Η γερμανική εταιρεία έχει προγραμματίσει να προχωρήσει σε συγκεκριμένες εργασίες αναβάθμισης του αεροδρομίου δίνοντάς του νέα αναπτυξιακή πνοή για την προσέλκυση ακόμη περισσότερων τουριστών.
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Πρεβεζάνος «ελπίζουμε πως μετά την παραχώρηση του αεροδρομίου από το Δημόσιο στη γερμανική εταιρεία θα σημειωθεί και μια ανάπτυξή του, καθώς οι Γερμανοί είναι γνωστό ότι διαθέτουν πρόγραμμα, σχέδιο, και θα θελήσουν να αξιοποιήσουν το διεθνή χαρακτήρα του αεροδρομίου. Μόνο να πούμε ότι το καλοκαίρι έχουμε τρεις πτήσεις την εβδομάδα από το αεροδρόμιο του City του Λονδίνου. Παράλληλα σε μια γερμανική και δύο ιταλικές τουριστικές εκθέσεις που συμμετείχα φέτος, διέκρινα την επιθυμία των ξένων να αποκτήσουν σύνδεση με το αεροδρόμιο του νησιού που είναι πολύ γνωστό στο εξωτερικό».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass