Κατασχέθηκαν 305 σφάγια αμνών στα Τρίκαλα

Δημοσίευση: 12 Απρ 2017 10:47

Σε κατάσχεση 305 σφαγίων αμνών από εγκεκριμένη εγκατάσταση παραγωγής τροφίμων ζωικής προέλευσης προχώρησε η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από μικτό κλιμάκιο στοχευμένων ελέγχων υπό τον συντονισμό του ΣΥΚΑΠ, στον νομό Τρικάλων.

Τα σφάγια, συνολικού βάρους 3.309 κιλών χαρακτηρίστηκαν ως «ακατάλληλα για κατανάλωση» διότι προέρχονταν από ζώα που δεν ήταν δυνατό να ταυτοποιηθούν και δεν είχε προηγηθεί ο απαραίτητος έλεγχος προ της σφαγής από επίσημο κτηνίατρο.
Σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αναφέρει ότι «τα κατασχεθέντα σφάγια κατηγοριοποιήθηκαν ως ζωικά υποπροϊόντα κατηγορίας Ι, και οδηγήθηκαν προς καταστροφή σε εγκεκριμένη μονάδα αποτέφρωσης υλικών κατηγορίας Ι στην περιοχή της Θεσσαλίας. Η διαδικασία φόρτωσης, μεταφοράς και καταστροφής πραγματοποιήθηκε παρουσία κλιμακίου επίσημων κτηνιάτρων και Αστυνομικών Οργάνων του Α.Τ. Τρικάλων και Λάρισας. Η Υπηρεσία, έχοντας αυξημένο το αίσθημα ευθύνης και με μοναδικό σκοπό την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, θα συνεχίσει σε συνεργασία με τα Τμήματα Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων ολόκληρης της Περιφέρειας, τους εντατικούς έκτακτους κτηνιατρικούς υγειονομικούς ελέγχους στην αγορά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass