ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ

Απαγόρευση αλιείας πέστροφας σε ποταμούς και ρέματα της Αργιθέας

Δημοσίευση: 18 Απρ 2017 10:05

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Απαγορεύεται η διενέργεια αλιείας πέστροφας με κάθε μέσο και εργαλείο σε όλα τα ποτάμια, τους παραπόταμους και τις πηγές τους καθώς και σε όλα τα υδάτινα οικοσυστήματα εσωτερικών υδάτων του Δήμου Αργιθέας (με εξαίρεση τη λίμνη Στεφανιάδας όπου θα τηρούνται οι προβλεπόμενες διατάξεις) δεδομένου ότι όχι μόνο δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι της επιβολής της απαγόρευσης αλιείας κατά το προηγούμενο έτος (σημαντική μείωση ή καταστροφής των ιχθυοαποθεμάτων της ορεινής πέστροφας και ιδιαίτερα του γόνου της), αλλά έχουν ενταθεί οι καταστροφικές συνέπειες, λόγω των συνεχών πλημμυρικών φαινομένων.


Η απαγορευτική περίοδος θα διαρκέσει για έναν χρόνο και συγκεκριμένα από 17 Απριλίου 2017 μέχρι 17 Απριλίου 1018.
Την τήρηση της εν λόγω απαγόρευσης σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις έχουν οι Δασικές Υπηρεσίες αρμοδιότητάς τους.
Οι παραβάτες διώκονται σύμφωνα με τις διατάξεις του Αλιευτικού Κώδικα (Ν.Δ. 420/70)  και των Νόμων 1740/87 και 2040/92.  
Για τις άλλες περιοχές του νομού Καρδίτσας προβλέπεται:
- Απαγόρευση της αλιείας με κάθε μέσο και εργαλείο στις Λίμνες Ν. Πλαστήρα και Σμοκόβου από 17 Απριλίου 2017 ημέρα Δευτέρα έως 31 Μαΐου 2017 ημέρα Τετάρτη, για την προστασία της αναπαραγωγής των υδρόβιων ειδών.
- Απαγόρευση της αλιείας κατά την ίδια χρονική περίοδο, με κάθε μέσο και εργαλείο, στους ποταμούς, παραπόταμους και κανάλια του Ν. Καρδίτσας για τους ίδιους λόγους.
Κατά την διάρκεια της απαγόρευσης, δεν επιτρέπεται να υπάρχουν σκάφη εντός των λιμνών. Αυτά πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα με ευθύνη των κατόχων τους και σε απόσταση τουλάχιστον πέντε μέτρων από το νερό.
Κατά παρέκκλιση της εν λόγω απόφασης, επιτρέπεται η διενέργεια δειγματοληψίας για ερευνητικούς σκοπούς από Ερευνητικά Ιδρύματα και Πανεπιστήμια, μετά από σύμφωνη γνώμη του Τμήματος Αλιείας της Δ.Α.Ο.Κ. Καρδίτσας, σύμφωνα με τις διατάξεις περί προστασίας της άγριας πανίδας και χλωρίδας.
Την τήρηση της παρούσας απόφασης σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις έχουν οι Αστυνομικές Αρχές και οι Δασικές Υπηρεσίες αρμοδιότητάς τους. Οι παραβάτες διώκονται σύμφωνα με τις διατάξεις του Αλιευτικού Κώδικα (Ν.Δ.420/70) και των Νόμων 1740/87 και 2040/92.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass