ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ:

Νερό χρυσοπληρωμένο για το λαό και δωρεάν για το κεφάλαιο

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2017 15:35

Τερατούργημα χαρακτηρίζουν οι Τοπικές Επιτροπές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Θεσσαλία την πρόσφατη ΚΥΑ για την κοστολόγηση και τιμολόγηση των υπηρεσιών ύδατος.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Σκοπός της παρούσας απόφασης είναι οι γενικοί κανόνες κοστολόγησης και τιμολόγησης των υπηρεσιών ύδατος... ώστε να επιτυγχάνεται η βιώσιμη χρήση και η κατάσταση των υδάτων». (Νομοθεσία για τη χρήση του νερού: ΦΕΚ Β΄1751/22-5-2017). Καλά καταλάβατε. Από εδώ και πέρα το νερό θα χρυσοπληρώνεται: Για το καλό του νερού και των χρηστών. Είναι κάτι σαν το 4ο μνημόνιο που ψήφισε η κατάπτυστη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε συμφωνία με ΕΕ-ΔΝΤ-κεφάλαιο –εργοδοσία. Ψηφίστηκε για το καλό μας.

 Μέσω του εν λόγω τερατουργήματος, η κυβέρνηση μας λέει ουσιαστικά ότι για την κατάσταση που επικρατεί στα νερά φταίει που τόσα χρόνια το κράτος δεν χρέωνε ακριβότερα τη χρήση των φυσικών αγαθών. Φαίνεται δεν έχει ακούσει τίποτα τόσα χρόνια για τις χιλιάδες λαϊκές οικογένειες που έχουν απλήρωτους λογαριασμούς νερού στο σπίτι τους λόγω οικονομικής αδυναμίας. Δεν έχει ακούσει για τους χιλιάδες αγρότες που δεν έχουν να πληρώσουν το νερό άρδευσης και δεν μπορούν να παραγάγουν. Ξεχνάει η κυβέρνηση να μιλήσει για τα πραγματικά προβλήματα στη διαχείριση των υδάτων, που έχει συνέπεια την τεράστια απώλεια αυτού του φυσικού αγαθού. Ξεχνάει να μας πει για τα ανύπαρκτα εγγειοβελτιωτικά έργα που θα μειώσουν τις απώλειες νερού, οι οποίες είναι τεράστιες. Το τριτοκοσμικό σκηνικό των ανοιχτών δικτύων άρδευσης σε σημαντικό μέρος του θεσσαλικού κάμπου και η ανυπαρξία «inverter» σε χιλιάδες γεωτρήσεις αποτελεί εξάλλου μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.

Η πραγματική βούληση της κυβέρνησης δεν είναι άλλη από την πλήρη ιδιωτικοποίηση των υδάτων και συνολικά όλων των φυσικών αγαθών.

Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και δεν πωλείται. Καλούμε όλους τους πολίτες και τους αγρότες να κηρύξουν ανυπακοή στην απόφαση της κυβέρνησης και πόλεμο σε όποιον προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί δημόσια έργα ύδατος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass