ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Η Δασοπονία… ξαναζωντανεύει στην Καρδίτσα!

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2017 16:05

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Την ιδιαίτερη χαρά της που επιτέλους μετά από πολλούς κόπους και αγώνες «θεραπεύτηκε» η τεράστια αδικία της προβλεπόμενης από το περιβόητο Σχέδιο «Αθηνά», κατάργησης του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, εξέφρασε η ηγεσία του ΤΕΙ Θεσσαλίας στην διάρκεια εκδήλωσης που οργανώθηκε με την ευκαιρία επαναλειτουργίας του Τεχνολογικού Ιδρύματος στην Καρδίτσα.

Τόσο ο πρόεδρος του ΤΕΙ κ. Παναγιώτης Γούλας με τον Αναπληρωτή κ. Μιχάλη Βραχνάκη, όσο και ο Προϊστάμενος του Τμήματος κ. Περικλής Μπίρτσας εξήραν την αναγκαιότητα της ύπαρξης της Δασοπονίας στην Περιφέρειά μας όπου η πρωτογενής παραγωγή κατέχει πρωτεύοντα ρόλο στην οικονομία της.

Εξάλλου, όπως ειπώθηκε, το επιστημονικό πεδίο της Διαχείρισης του Φυσικού Περιβάλλοντος αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την στήριξη της αειφόρου ανάπτυξης όχι μόνο στην περιοχή μας, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα.

Επιπλέον ο κ. Γούλας, τόνισε ότι το ΤΕΙ Θεσσαλίας υποστήριξε ενεργά το τμήμα τα έξι δύσκολα χρόνια που κρινόταν η τύχη του, ενημερώνοντας παράλληλα τους παριστάμενους ότι ετοιμάζεται νέο σχέδιο νόμου για συγχωνεύσεις Τμημάτων με Πανεπιστήμια.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ακόμη εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, οι βουλευτές Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Χρυσούλα Κατσιαβριά - Σιωροπούλου και Παναγιώτα Βράντζα, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος, ο Διευθυντής της Σχολής Τεχνολόγων Γεωπονίας – Τεχνολόγων Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Ανάργυρος Μουλάς, οι πρόεδροι των Τμημάτων ΤΕΙ της Καρδίτσας καθηγητές και στελέχη τους.

Να σημειωθεί ότι η κα Κατσαβριά εξαπέλυσε βέλη κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων που προώθησαν την κατάργηση της Δασοπονίας Καρδίτσας και εξήρε την καθοριστική συμβολή της πρώην Αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας κας Σίας Αναγνωστοπούλου, αλλά και την υποστήριξη που παρείχε ο νέος Υπουργός κ. Κώστας Γαβρόγλου, στην αποκατάσταση αυτής της μεγάλης αδικίας στο Νομό και στη Θεσσαλία γενικότερα.

Από την πλευρά της η κα Βράντζα σημείωσε ότι το 2011 η τότε ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, είχε παραδεχθεί πως η κατάργηση του Τμήματος Δασοπονίας Καρδίτσας αποφασίστηκε με πολιτικά και όχι ακαδημαϊκά κριτήρια, τονίζοντας πως επιβάλλεται πλέον ο ανασχεδιασμός του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass