Χώρος Πολιτισμού η «Παλιά Ηλεκτρική»

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2017 15:37

ΚΑΡΔΙΤΣΑ Σε επίσημη συνάντηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας κ. Αλέξη Χαρίτση και τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Παναγιώτη Κορκολή, ανακοινώθηκε η ένταξη του έργου της μετατροπής της «Παλιάς Ηλεκτρικής» της Καρδίτσας σε Πνευματικό Κέντρο,

στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), με πλήρη χρηματοδότηση από αυτό, ύψους 2.976.000 €. Η υλοποίηση του έργου έχει ως πρωταρχικό στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, τη μόνιμη στέγαση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της Καρδίτσας και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας. «Προχωράμε στην υλοποίηση του έργου αυτού ώστε η πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα της Καρδίτσας να αποκτήσει χώρο έκφρασης. Πρόκειται για ένα ώριμο έργο το οποίο διεκδικούν όλοι οι φορείς του Νομού εδώ και 30 χρόνια. Μέσω των εθνικών πόρων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία, όπως η συγκεκριμένη, που στοχεύει στη στήριξη του πολιτισμού και την ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών» δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης στη συνάντησή του με τους βουλευτές Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, την κ. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου, την κ. Παναγιώτα Βράντζα και τον εκπρόσωπο του κ. Σπύρου Λάππα. Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Παναγιώτης Κορκολής, ο οποίος και υπέγραψε την απόφαση ένταξης του έργου στο ΠΔΕ, τόνισε: «Δουλεύουμε με γνώμονα τη συνέργεια και τη συμπληρωματικότητα των εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων ώστε να εξασφαλίζεται η αποτελεσματική ενίσχυση της οικονομίας. Στην κατεύθυνση αυτή χρηματοδοτούνται κατά προτεραιότητα δράσεις που κρίνονται σημαντικές από τις τοπικές κοινωνίες και έχουν αναπτυξιακό πρόσημο. Η αξιοποίηση της βιομηχανικής κληρονομιάς της Καρδίτσας με τη δημιουργία Πνευματικού Κέντρου στον χώρο της Παλιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας, είναι μια ώριμη απαίτηση όλων των φορέων της Καρδίτσας με πολλαπλά οφέλη για τον Νομό. Κατά συνέπεια, η ένταξη αυτού του έργου στο ΠΔΕ αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη του Υπουργείου Οικονομίας για τη στήριξη της περιοχής. Η δε υλοποίησή του θα επιτευχθεί με τη συνεργασία του Υπουργείου με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Καρδίτσας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass