ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΜΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΙΣ 7 ΚΑΙ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ

5ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2017 20:19

ΤΡΙΚΑΛΑ

Δράσεις, συζητήσεις, παιδότοπο,  αλλά και μουσικές περιλαμβάνει  το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ που πραγματοποιείται  για 5η χρονιά, στο πάρκο Ματσόπουλου στην πόλη των Τρικάλων στις 7 και 8 Ιουλίου, με είσοδο ελεύθερη και γενικό μήνυμα «ώρα να σηκώσουμε κεφάλι». 

Συζητάμε, όπως τονίστηκε χθες το μεσημέρι, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου της Ανοικτής Συνέλευσης για το Φεστιβάλ, με σημαντική και  συμβολική την παρουσία και πρόσφυγα από το camp του Ατλάντικ, για τον σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα, την άνοδο των ρατσιστικών, ξενοφοβικών, ακροδεξιών ρευμάτων, τον πόλεμο, την ένταξη των προσφύγων στις κοινωνίες, αλλά και την απάντηση των πολιτών και των κινημάτων στη σύγχρονη πραγματικότητα που ζούμε. Λέμε, τονίστηκε επίσης, με όση δύναμη έχουμε, «όχι» στον ρατσισμό, στις διακρίσεις, στην εκμετάλλευση, στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Όμως, επισημάνθηκε στην ίδια συνέντευξη τύπου και με κατηγορηματικό τρόπο, το 5ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ των Τρικάλων δεν είναι μόνο η φωνή που αντιστέκεται και που υπερασπίζεται τα σπουδαία της κοινωνίας και της ανθρωπότητας. Είναι και η επικοινωνία, είναι η εμπειρία του να προσπαθούμε «μαζί», να ενώνουμε τις φωνές μας, να γιορτάζουμε τον αγώνα μας.
Το 5ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, θα χαρίσει και σπουδαίες καλλιτεχνικές στιγμές στις 7 και 8 Ιουλίου με τη Ματούλα Ζαμάνη και τον Φοίβο Δεληβοριά που θα μας ταξιδέψουν μουσικά με δύο ανεπανάληπτες συναυλίες.
Επίσης περιλαμβάνει ακόμα θεματικά εργαστήρια, κεντρικές συζητήσεις  για τις διεθνείς εξελίξεις, την άνοδο της ακροδεξιάς και την εμφάνιση ρατσιστικών και φασιστικών μορφωμάτων, για τον εργασιακό μεσαίωνα και την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Στο θέμα θα παρέμβει επίσης και μέλος της συλλογικότητας ΛΑΝΤΖΑ από τη Λάρισα. Τοπικά θα αναλυθούν ζητήματα, όπως «το άβατο των Μετεώρων» οι «πρόσφυγες στα Τρίκαλα και η τοπική κοινωνία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass