ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ:

Εκτός παιδικών σταθμών πάνω από 500 παιδιά

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2017 20:28

ΤΡΙΚΑΛΑ

Εκτός παιδικών σταθμών πάνω από 500 παιδιά στον Δήμο Τρικκαίων. Αυτά μεταξύ άλλων αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση του συνδυασμού Λαϊκή Συσπείρωση, προσθέτοντας πως με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του προγράμματος για τη δωρεάν φοίτηση στους παιδικούς σταθμούς, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, επιβεβαιώθηκε ότι περισσότερα από 55.000 παιδιά, πανελλαδικά ,μένουν εκτός Προσχολικής Αγωγής, υπολογίζοντας το σύνολο όσων έκαναν αίτηση και απορρίφθηκαν, είτε επειδή δεν πληρούσαν τα τυπικά κριτήρια, είτε επειδή συμπληρώθηκαν οι θέσεις που καλύπτει ο προϋπολογισμός του προγράμματος.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Σύμφωνα με τον φορέα διαχείρισης του προγράμματος «Εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής 2017 - 2018» οι αιτήσεις που κατατέθηκαν στον Δήμο Τρικκαίων είναι 1721, από τις οποίες χρηματοδοτούνται οι 1194. Επομένως μένουν εκτός προγράμματος 527 παιδιά, τονίζεται επίσης στην ίδια ανακοίνωση για να διευκρινιστεί:
 «Αλλά και γι’ αυτούς που πήραν το πολυπόθητο voucher (κουπόνι χρηματοδότησης) δεν είναι βέβαιο ότι τελικά το παιδί τους θα εγγραφεί σε κάποιον δημοτικό παιδικό σταθμό, αφού σε πολλές περιπτώσεις οι θέσεις υπολείπονται των δικαιούχων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι και φέτος περίπου 60 βρέφη δε θα βρουν θέση σε δημοτικό βρεφικό σταθμό, λόγω έλλειψης αντίστοιχων υποδομών. Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει  επανειλημμένα αναδείξει την ευθύνη της Δημοτικής Αρχής που αδιαφόρησε για την επίλυση του παραπάνω προβλήματος.  Από όπου κι αν το πιάσει κάποιος το ζήτημα, αυτός  που στερεί την Προσχολική Αγωγή από χιλιάδες παιδιά των λαϊκών οικογενειών, ή την προσφέρει επί πληρωμή σε άλλα, είναι το κράτος και η πολιτική του, που στρέφεται συνολικά ενάντια στα δικαιώματα και στις ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.  Οι εξελίξεις αναδεικνύουν την ανάγκη για ολοκληρωμένο σχέδιο αγωγής και φροντίδας για όλα τα παιδιά, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, σε κατάλληλες δομές, πλήρως στελεχωμένες με εξειδικευμένο και βοηθητικό προσωπικό».
Σ’ αυτήν την κατεύθυνση, η Λαϊκή Συσπείρωση, εξηγεί,  καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τα νέα ζευγάρια και το Δήμο μας  να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για την αντιλαϊκή πολιτική μέσα από οργανωμένο αγώνα, διεκδικώντας: Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους. Δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή. Προνήπια και νήπια στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο. Ολοήμερο Νηπιαγωγείο για όλα τα παιδιά. Σίτιση για όλα τα παιδιά με ευθύνη του κράτους. Όλα τα παιδιά κάτω των 4 ετών σε δημόσιους παιδικούς σταθμούς, χωρίς τροφεία. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους (νηπιαγωγούς και βρεφονηπιοκόμους)», καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass