ΣΤΙΣ 11 ΚΑΙ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Στα Βραγκιανά το 14ο Συνέδριο των Αργιθεατών

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2017 18:10

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Το 14ο Συνέδριο Αργιθεατών θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Αυγούστου στα Βραγκιανά Αργιθέας, στον προαύλειο χώρο του Ι.Ν. Παναγίας Επισκοπής.

Η διοργάνωση ανήκει στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αργιθεάτικων Συλλόγων (ΠΟΑΣ), ενώ η διήμερη εκδήλωση θα γίνει υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας- Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.

Το συνέδριο, με σύνθημα «14ο Συνέδριο Αργιθεατών – “Γέφυρα” με το Αύριο!», έχει ως ταυτότητα: «Συνέδριο πολιτιστικής ανάδειξης με αναπτυξιακή κατεύθυνση». Οι, δε, θεματικές του αφορούν την αναπτυξιακή προοπτική της Αργιθέας και την πολιτιστική ανάδειξη της περιοχής.

Στόχος των διοργανωτών είναι να δοθεί έμφαση στην αναπτυξιακή προοπτική της Αργιθέας, μέσα από την αξιοποίηση τόσο των διαθέσιμων ευκαιριών όσο και των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων. Επιπρόσθετα, κυρίαρχη επιδίωξη όλων είναι να τεθεί στο επίκεντρο της αναπτυξιακής πορείας της περιοχής η ανάδειξη και η αξιοποίηση του τεράστιου πολιτιστικού της πλούτου.

Κατόπιν όλων αυτών, η πρώτη θεματική θα καλυφθεί από δύο εξαιρετικούς εισηγητές, που θα τιμήσουν με την παρουσία τους το Συνέδριο. Ειδικότερα, θα μιλήσουν οι:

Δημήτρης Χρ. Τσουκαλάς, π. Πρόεδρος της Κοινότητας Ανάβρας Μαγνησίας και Πρόεδρος της Εθελοντικής Οργάνωσης ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ. Με την εισήγησή του για την «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Ανάπτυξη» θα παρουσιάσει αναλυτικά το «θαύμα» της Ανάβρας και για το πώς μπορεί η Αργιθέα, ως ορεινή περιοχή με όμοια χαρακτηριστικά, να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.

Παναγιώτης Γ. Γούλας, Πρόεδρος Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας – Καθηγητής Τεχνολόγων Γεωπόνων. Με την εισήγησή του για την «Ανάπτυξη της Αργιθέας» θα ασχοληθεί αμιγώς με τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής μας, καθώς το εύρος των επιστημονικών του γνώσεων, όπως και η Αργιθεάτικη καταγωγή του, διασφαλίζουν μία ολοκληρωμένη πρόταση.

Η δεύτερη θεματική θα καλυφθεί από μέλη της ίδιας της ΠΟΑΣ. Αρχικά, ο Ανδρέας Β. Στεργίου, Γ. Γραμματέας της Ομοσπονδίας, Οικονομολόγος MSc&PhDCand και Επιστημονικός Συνεργάτης Οικονομικών Ο.Τ.Α., θα πραγματοποιήσει εισήγηση με θέμα: «Το πολιτιστικό υπόβαθρο και το ανθρώπινο δυναμικό της Αργιθέας ως δυναμικοί πυλώνες ανάδειξης και εξωστρέφειας της περιοχής».

Εισήγηση εκ μέρους της Ομοσπονδίας θα πραγματοποιήσει και η Βερονίκη Χ. Τσιτσώνη, Γ. Γραμματέας της Νεολαίας της ΠΟΑΣ – Φοιτήτρια Κλασικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με θέμα: «Η πολιτιστική ταυτότητα της Αργιθέας ως παρακαταθήκη για το μέλλον».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass