ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Έπιασαν δουλειά οι 6 νέοι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες

Δημοσίευση: 25 Ιουλ 2017 22:30

Στην επίσημη ανακοίνωση των θεματικών αντιπεριφερειαρχών και των τομέων που αυτοί καλύπτουν προχώρησε χθες ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, επιβεβαιώνοντας πλήρως το κυριακάτικο ρεπορτάζ της «Ε».

Αναλυτικότερα οι νέοι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες είναι οι: Λαδόπουλος Γεώργιος (Τομέας Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής), Μπέμπης Απόστολος (Τεχνικών Έργων), Καλτσογιάννης Γεώργιος (Περιβάλλοντος, Υδροοικονομίας, Χωρικού Σχεδιασμού, Πολιτικής Γης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων), Ρεντζιάς Ευθύμιος (Αθλητισμού), Μπουτίνας Ιωάννης (Τουρισμού, Πολιτισμού και Διά Βίου Μάθησης), Μάττας Γεώργιος (Ανάπτυξης, Απασχόλησης και Εμπορίου).

ΜΗΝΥΜΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ

Στη χθεσινή παρουσίαση των νέων θεματικών αντιπεριφερειαρχών έλειπε για προσωπικούς λόγους ο Ευθύμης Ρεντζιάς, ενώ στη σύντομη ομιλία του ο περιφερειάρχης τους ζήτησε εργατικότητα, αποκλειστική απασχόληση με τα αντικείμενά τους και να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τον κόσμο. Αναφερόμενος στους απερχόμενους αντιπεριφερειάρχες προχώρησε σε έναν απολογισμό του έργου τους, χωρίς να προχωρήσει σε ονοματολογία «φωτογράφησε» τα επιτεύγματα αλλά και τα λάθη τους, για τα οποία ζήτησε να περιοριστούν σημαντικά. «Δεν λέω ότι δεν θα κάνετε λάθη. Μόνο αυτός που δεν κάνει τίποτα, δεν κάνει λάθη. Πρέπει όμως να μαθαίνουμε από αυτά και κυρίως να προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε». Τους ζήτησε ακόμη «η πόρτα τους να είναι μονίμως ανοικτή για το κοινό, να συνεργάζονται με το υπηρεσιακό προσωπικό, αν και υποστελεχωμένο και να αφήσουν τα πολλά λόγια. Να μιλάτε με έργα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ

Όσον αφορά στους δύο Λαρισαίους αντιπεριφερειάρχες, η κατανομή αρμοδιοτήτων δεν προκάλεσε έκπληξη σε κανέναν.

Ο πολιτικός μηχανικός με μεγάλη εμπειρία σε ιδιωτικά έργα κυρίως οικοδομικά Απόστολος Μπέμπης (από το Νέο Περιβόλι Λάρισας) αναλαμβάνει το κρίσιμο κομμάτι των τεχνικών έργων. Στην προηγούμενη θητεία των αντιπεριφερειαρχών δεν υπήρχε χρεωμένο σε κάποιον το κομμάτι των Υποδομών, απεναντίας ο κ. Μπέμπης ως εντεταλμένος σύμβουλους σε θέματα Τεχνικών Έργων λειτουργούσε άτυπα και ως αντιπεριφερειάρχης. Σίγουρα θα του αποδειχθούν χρήσιμες οι γνώσεις που απέκτησε στο Μεταπτυχιακό που ολοκλήρωσε πρόσφατα στις «Ευρωπαϊκές Σπουδές και Διπλωματία» στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών), αλλά και η διπλωματική εργασία που συνέταξε σχετικά με την «Εκπαίδευση /διά βίου μάθηση ως παράγοντας ανάπτυξης ανθρώπινου κεφαλαίου και οι επιπτώσεις της στην απασχόληση με βάση το ΕΣΠΑ 2014-2020 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας (2016)».

Ο μέχρι χθες σύμβουλος Υδάτων της Περιφέρειας Γιώργος Λαδόπουλος ανέλαβε το κρίσιμο για τη Θεσσαλία χαρτοφυλάκιο του Πρωτογενούς Τομέα και καλείται να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά σε πολλά θέματα. Ως πρόεδρος για χρόνια του ΤΟΕΒ Πηνειού γνωρίζει όσο λίγοι στον κάμπο το υδάτινο ζήτημα και το πρόβλημα των νερών, φανατικός υποστηρικτής των μεγάλων έργων του Αχελώου και των συνοδών της εκτροπής, εργάστηκε σκληρά για την ολοκλήρωση της λίμνης Κάρλας. Κατάγεται από το Ομορφοχώρι και διατηρεί προσωπικές σχέσεις με πολλούς αγρότες από τα χωριά που βρίσκονται στον άξονα Λάρισας-Βόλου και οι οποίοι στην παρούσα φάση «καίγονται» από την αδυναμία της ΔΕΗ να επιδιορθώσει άμεσα βλάβες που προκύπτουν στα αρδευτικά δίκτυα. Ενδεχομένως το θέμα αυτό να είναι από τα πρώτα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει. Σε αντίθεση με τον ήπιο χαρακτήρα του Απ. Μπέμπη, ο Γ. Λαδόπουλος συχνά πυκνά αντιμάχεται στα έδρανα του Περιφερειακού Συμβουλίου, μέχρι τελικής πτώσεως, με συμβούλους της αντιπολίτευσης όταν αυτοί επικρίνουν την περιφερειακή αρχή. Αν και πρώτη του θητεία ως περιφερειακού συμβούλου, η πολύχρονη εμπειρία του ως δημοτικός σύμβουλος Κιλελέρ και πρόεδρος του ΤΟΕΒ Πηνειού θα τον βοηθήσει σίγουρα στη θετική εκτέλεση των νέων του καθηκόντων.

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass