ΕΝΝΕΑΜΕΛΗΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΠΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Στις Γαλλικές Άλπεις ο ΕΟΣ Καρδίτσας

Δημοσίευση: 05 Αυγ 2017 17:49

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Άλλη μια επιτυχημένη αποστολή στις Γαλλικές Άλπεις πραγματοποιήθηκε με ευθύνη του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καρδίτσας.

Με βάση το σαλέ Αλπίν ντε Τουρ (1450μ.) στην κοιλάδα του Σαμονί η εννεαμελής ομάδα έκανε τόσο πεζοπορικές όσο και αλπικές διαδρομές στα γύρω βουνά. Το Σανομί είναι ένα από τα παλιότερα θέρετρα σκι αλλά έχει αναπτύξει και ένα αξιόλογο δίκτυο πεζοπορικών και ορειβατικών διαδρομών που απευθύνονται σε επισκέπτες όλων των δυναμικοτήτων. Η κοιλάδα περιβάλλεται από τα ανατολικά από την οροσειρά των Άλπεων με τις αμέτρητες κορυφές άνω των 4000 μέτρων, και από τα δυτικά από την οροσειρά Αιγκίλε Ρούζ (κόκκινη οροσειρά) με τις πάμπολλες αλπικές λίμνες.

Πρώτη δράση της ομάδας στην διάρκεια της δωδεκαήμερης παραμονής στην περιοχή ήταν η ανάβαση στο εθνικό πάρκο της Αιγκίλε Ρούζ και στις αλπικές λίμνες Λάκ Μπλάνκ, Σεσερί κλπ. Πρόκειται για μια εύκολη πεζοπορία που προσφέρεται για το ευρύ κοινό σε ένα απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο όπου σε πρώτο πλάνο απλώνονται δεκάδες αλπικές λίμνες και απέναντι υψώνονται οι πάντα χιονισμένες κορυφές άνω των 4000 μέτρων. Δεύτερη δράση ήταν η τριήμερη ανάβαση στον παγετώνα ντε Τούρ με διαμονή στο καταφύγιο Άλμπερτ στα 2800μ. και ανάβαση στην κορυφή Πετίτ Φούρσε (3512μ.). Τρίτη δράση ήταν η ανάβαση στην κορυφή των Άλπεων, Μοντ Μπλάνκ. Για την προσέγγιση πραγματοποιήθηκαν ενδιάμεσες διανυκτερεύσεις στα ορειβατικά καταφύγια Τέτε Ρούς (3200μ.) και Γκουτέρ (3800μ.). Ο καιρός δεν στάθηκε σύμμαχος στην τελική προσπάθεια και έτσι στην κορυφή κατάφεραν ανάβαση τέσσερα μέλη της ομάδας, οι Καρδιτσιώτες Πολύκαρπος Γκίτσας (ΕΟΣ Καρδίτσας) και Τσιακμάκης Κώστας (ΕΟΣ Ξάνθης), ο Πλαγεράς Παναγιώτης (ΕΟΣ Βόλου) και ο Αγακίδης Κυριάκος (ΕΟΣ Ξάνθης). Οι παραπάνω πραγματοποίησαν μια δύσκολη συνεχόμενη 27ωρη πορεία με ενδιάμεσες μικρές στάσεις προκειμένου να προλάβουν την επερχόμενη κακοκαιρία. Μεταξύ των ορειβατικών δραστηριοτήτων η ομάδα επισκέφτηκε την ευρύτερη περιοχή του Σαμονί αλλά και της Γενεύης με σημαντικότερα το μουσείο αλπινισμού, τα αμέτρητα τελεφερίκ με κορυφαίο αυτό που δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη να φτάσει ως τα 3800 μέτρα (Αιγκίλε ντε Μιντί) και πολλά άλλα. Αυτές τις μέρες πραγματοποιείται η δεύτερη εξόρμηση εξωτερικού του ΕΟΣΚ για το 2017 που είναι η συμμετοχή ομάδας στην παγκόσμια συνάντηση canyoning (κατάβαση φαραγγιών) στο Κόμο της Ιταλίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass