Μάξιμος: Κύριε πρωθυπουργέ, οι Θεσσαλοί δεν είναι λωτοφάγοι!

Δημοσίευση: 11 Οκτ 2017 15:34

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στη Λάρισα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δύο και πλέον χρόνια από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, όπου ο κ. Τσίπρας ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα, έρχεται στη Θεσσαλία για το λεγόμενο Αναπτυξιακό Συνέδριο. Επειδή όλοι πια τον έχουμε μάθει καλά, είμαστε βέβαιοι ότι το πέρασμά του από την πόλη μας, θα είναι για μια ακόμη φορά αφορμή για ακατάσχετη υποσχεσιολογία, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής. Ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι κυβερνά μια χώρα λωτοφάγων, που μπορεί να λέει και να ξελέει χωρίς να δίνει λογαριασμό. Όμως, οι Θεσσαλοί δεν είναι λωτοφάγοι!

Όπως λέει ο λαός, “ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται”. Τα παραμύθια του κ. Τσίπρα έχουν ξεφτίσει και τα νέα αφηγήματα καταρρέουν από τη σκληρή πραγματικότητα.

Όσον αφορά στην πρωτογενή παραγωγή, η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης είναι γνωστή και στον τελευταίο γεωργό και κτηνοτρόφο:

* Ο ΟΓΑ καταργήθηκε και οι ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών εκτοξεύτηκαν.

* Το κόστος παραγωγής αυξήθηκε καθώς, καταργήθηκε η επιστροφή φόρου για το «αγροτικό πετρέλαιο», οι τιμές του «αγροτικού ρεύματος» αυξήθηκαν –παρά τις περί του αντιθέτου εξαγγελίες του κ. Αποστόλου-, ενώ μπαίνει “ταφόπλακα” στην ήπια εκτροπή του Αχελώου.

* Η προκαταβολή φόρου έπιασε “ταβάνι” στο 100%.

* Φορολογούνται -για πρώτη φορά από την ένταξή μας στην ΕΕ- οι αγροτικές επιδοτήσεις.

* Η προκήρυξη των δράσεων του νέου ΠΑΑ -ένα χρηματοδοτικό εργαλείο της τάξης των 4,5 δισ. ευρώ- έχει βαλτώσει. Η κυβέρνηση προκήρυξε δράσεις σε μόλις 5 από τα 18 μέτρα.

* Οι πετσοκομμένες αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, οι οποίες για πρώτη φορά δεν πληρώνονται στο σύνολό τους αλλά σε ποσοστό 80% -παρά την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών- καθυστερούν αδικαιολόγητα.

* Επιβλήθηκε άδικος φόρος στο κρασί.

* Επιμηκύνθηκε η διάρκεια του φρέσκου γάλακτος, σύμφωνα με την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, παρά τις περί του αντιθέτου εξαγγελίες του κ. Τσίπρα και τις δεσμεύσεις Αποστόλου για “τροπολογία Χαρακόπουλου” που θα επανέφερε τη διάρκεια ζωής στις 5 ημέρες.

* Απειλείται η παραγωγή του τσίπουρου -λόγω κυβερνητικής αβελτηρίας- με βάση τον νέο Κανονισμό της ΕΕ για τα αλκοολούχα ποτά Προϊόντα Γεωγραφικής Ένδειξης.

Αυτός είναι ο βίος και η πολιτεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass