ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

«Πλέρια» ικανοποίηση στον ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας

*Διαπίστωσαν πολλά και σημαντικά οφέλη σε όλα τα επίπεδα

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2017 22:10

Απόλυτα ικανοποιημένους βρήκε τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ η επόμενη ημέρα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου.

«Πλέρια επιτυχία» αστειευόταν κάποιος χρησιμοποιώντας την παρωχημένη αριστερή διάλεκτο.
Η επιτυχία της διοργάνωσης ήταν πολύπλευρη: και οι κυβερνητικοί ευχαριστημένοι καθώς το 4ο κατά σειρά περιφερειακό συνέδριο κρίθηκε καλύτερο από τα τρία προηγούμενα σε άλλες περιοχές. Και τα τοπικά στελέχη θεώρησαν ότι κέρδισαν πολλά από όλη τη διαδικασία του τελευταίου καιρού. Μα και την ευαρέσκεια δημάρχων και άλλων τοπικών παραγόντων και εκπροσώπων φορέων εισέπραξαν. Φυσικά η μεγάλη κερδισμένη ήταν η Θεσσαλία και ειδικότερα η Λάρισα. Καθόλου ασήμαντο, που μετά από συζητήσεις και ζυμώσεις εβδομάδων, αφού εκτυλίχθηκε διάλογος επί διήμερο σε έξι παράλληλες θεματικές εκδηλώσεις, τα τοπικά ζητήματα αποτέλεσαν αποκλειστικό θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση του μίνι υπουργικού συμβουλίου, μίνι αλλά με παρόντες εκπροσώπους όλων των παραγωγικών λεγόμενων υπουργείων, συνεδρίαση που προηγήθηκε της τελικής ομιλίας του Αλ. Τσίπρα και όπου συμφωνήθηκαν τα βασικά της σημεία. Με παρόντες και τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο και τοπικούς βουλευτές. Πρώτη φορά στα χρονικά συνέβη κάτι τέτοιο.
Δεν πρόλαβε καλά-καλά να τελειώσει το Συνέδριο και στον ΣΥΡΙΖΑ της Λάρισας άρχισαν να συζητούν για το επόμενο αντίστοιχο. Τη θεσμοθέτησή του άλλωστε, ίσως κάθε δύο χρόνια, την πρότειναν και άλλοι τοπικοί παράγοντες, πέραν του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας την επιτυχία της διοργάνωσης. Ορισμένοι πρότειναν τακτικές θεματικές προσυνεδριακές σε συγκεκριμένους κάθε φορά τομείς ενώ προτάθηκε και η διοργάνωσή τους σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας με πανθεσσαλικό πάντα χαρακτήρα.
Πρώτη φορά στη Λάρισα τόσοι πολλοί υπουργοί ταυτόχρονα. Και μάλιστα σε ουσιαστικό ρόλο, καθόλου διακοσμητικό. Αποδείχθηκε ότι δεν είχαν έρθει για να χειροκροτηθούν από ενθουσιασμένους κομματικούς αλλά να ακούσουν, να συζητήσουν, να εκθέσουν τις απόψεις τους, να εκτεθούν σε κριτική και στην αντίθετη άποψη, να εξηγήσουν την κατάσταση.
Από την απέναντι πλευρά οι τοπικοί παράγοντες, δήμαρχοι αλλά όχι μόνο αυτοί, είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν υπουργούς, γενικούς γραμματείς και ειδικούς συμβούλους, να ρωτήσουν και να προωθήσουν θέματα των περιοχών τους. Έδωσαν υπομνήματα, ανέλυσαν σχέδια, μίλησαν για κακώς κείμενα στους καθ’ ύλην αρμόδιους. Αμοιβαίο το όφελος και για τους Θεσσαλούς και για τους υπουργούς. Αναδείχθηκαν αναπτυξιακές προτάσεις σε τομείς όπου πλεονεκτεί η Θεσσαλία. Δόθηκαν οδηγίες από υπουργούς για το πώς πρέπει να ιεραρχούνται οι παρεμβάσεις και τα έργα ώστε να είναι αποτελεσματική η διεκδίκησή τους στη δύσκολη οικονομικά συγκυρία. Για το πώς οι μικρότεροι δήμοι μπορούν να επωφεληθούν συνεργώντας με τον κεντρικό κάθε νομού. Ενώ λύθηκαν επί τόπου και συγκεκριμένα ζητήματα. Δήμαρχος της περιοχής αναφέρθηκε σε Προεδρικό Διάταγμα για σημαντικό θέμα της περιοχής του που λιμνάζει κάπου στο υπουργείο. Ο αρμόδιος υπουργός τηλεφώνησε αμέσως στο αρμόδιο τμήμα στην Αθήνα, το συζήτησε και έκπληκτος και πανευτυχής ο δήμαρχος τον άκουσε να του υπόσχεται ότι σε δύο εβδομάδες το Π. Δ. θα είναι έτοιμο.
Στα θετικά συγκαταλέγει η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και το πνεύμα συνεργασίας που αναπτύχθηκε με τον Κ. Αγοραστό, παρότι ο περιφερειάρχης προέρχεται από τη ΝΔ και παρά το υφιστάμενο αγκάθι του Αχελώου λόγω της διαφορετικής προσέγγισης. Γνώριζαν βέβαια ότι ο Κ. Αγοραστός μπορεί να υπερβεί τα κομματικά όρια όταν πρόκειται για το συμφέρον του τόπου του και πως δεν κινείται με μικροκομματικά κριτήρια. Ωστόσο είχε σημασία ότι αυτό επιβεβαιώθηκε στην πράξη καθώς και η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκε με καλή διάθεση, εμπεδώνοντας την κουλτούρα της συνέργειας «για καλό σκοπό». Αυτή τη συνεργασία αλλά και τη γενικότερη στάση Αγοραστού την ανέδειξε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, προωθώντας την περαιτέρω στη βάση της λογικής της απλής αναλογικής.
Όσο για την εμφάνιση Τσίπρα, χαροποίησε ιδιαιτέρως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. «Πάντα είναι καλός. Αυτή τη φορά ήταν καλύτερος», διαπίστωσαν.

ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ: ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Άννα Βαγενά με αφορμή την ολοκλήρωση του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Θεσσαλίας σε ανακοίνωσή της τονίζει: «Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη διοργάνωση του Αναπτυξιακού Περιφερειακού Συνεδρίου Θεσσαλίας, που πραγματοποιήθηκε με σημαντική και ουσιαστική συμμετοχή υπουργών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας, με συγκεκριμένο ρόλο του καθενός ξεχωριστά, θέλω να εκφράσω τη χαρά και τη βαθιά ικανοποίησή μου για την ανταπόκριση και την ενεργή συμμετοχή σύσσωμης και της τοπικής κοινωνίας, τόσο των φορέων της περιφέρειας Θεσσαλίας όσο και των ίδιων των πολιτών. Πρόκειται για μια προσπάθεια -καινοτομία της κυβέρνησης, το γεγονός ότι έρχεται η ίδια και τα στελέχη της για να συζητήσουν από κοντά με την τοπική αυτοδιοίκηση, μία προσπάθεια που ανατρέπει τα δεδομένα τόσων χρόνων, δηλαδή την ανάγκη της αυτοδιοίκησης να μεταβαίνει εκείνη στα Υπουργεία για να θέσει τα τοπικά ζητήματα και να αναζητήσει λύσεις για αυτά. Επιπλέον, με ικανοποίησε ιδιαίτερα η αναφορά του πρωθυπουργού στο Α’ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, γιατί αισθάνομαι ότι επιτέλους πλησιάζουμε στην ολοκλήρωση μιας προσπάθειας πολλών ετών από πολλούς σημαντικούς ανθρώπους της πόλης μας, που βοήθησαν σε αυτόν τον σκοπό και ότι έβαλε ένα μικρό λιθαράκι και η δική μου προσπάθεια».
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass