ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Χορήγηση τίτλων μουσικής ειδικότητας

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2017 20:19

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Όπως σε πολλά σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε ολόκληρη τη χώρα, έτσι και στον Νομό Καρδίτσας μαθητές πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι για έλλειψη εκπαιδευτικών, βιβλίων και μη ικανοποίηση αιτημάτων βελτίωσης των συνθηκών εκπαίδευσης και διαβίωσης στις σχολικές μονάδες.


Ειδικότερα, στην περιοχή τελούν υπό κατάληψη τα σχολεία 1ο και 3ο Γυμνάσιο Καρδίτσας, 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας, 5ο Λύκειο Καρδίτσας, Γυμνάσιο-Λυκειακές Τάξεις Ιτέας, Λύκειο Παλαμά ενώ αποχή από τα μαθήματα κάνουν μαθητές του 6ου Γυμνασίου Καρδίτσας και στο Μουσικό σχολείο.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Συντονιστικό των μαθητών αναφέρει πως οι μαθητές παλεύουν για μην καταργηθεί καμία ειδικότητα/τομέας στα ΕΠΑΛ και η κυβέρνηση να «εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για να λειτουργούν τα σχολεία κανονικά με αφορολόγητο πετρέλαιο και φυσικό αέριο».

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Ο Σύλλογος Γονέων Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας εξέδωσε δικιά του ανακοίνωση μιας και κάποια από τα αιτήματά τους διαφέρουν λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα του εν λόγω σχολικού συγκροτήματος.
«Για μία ακόμη χρονιά βρισκόμαστε εμείς και τα παιδιά μας μπροστά στα ίδια προβλήματα. Ατελείωτα κενά από τους καθηγητές στα μουσικά μαθήματα, ανύπαρκτη σίτιση για τους πρώτους μήνες της σχολικής χρονιάς, επικίνδυνοι δρόμοι πρόσβασης στο Σχολείο μας, ελλιπείς κτιριακές υποδομές, στέγη που «μπάζει» νερά είναι μερικές από τις σκηνές της σκληρής πραγματικότητας που αντιμετωπίζουμε μαζί με τα παιδιά μας. Για μία ακόμη χρονιά στους μαθητές των μουσικών σχολείων δεν θα χορηγηθούν τίτλοι μουσικής ειδικότητας, όπως πτυχίο Θεωρητικών Ευρωπαϊκής Μουσικής, Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής, ειδίκευσης Μουσικών Οργάνων, παρά το γεγονός ότι από την ίδρυση των μουσικών σχολείων προβλέπεται η πιστοποίηση των σπουδών των αποφοίτων.
Η επιχειρούμενη είσοδος των επιχειρηματιών στα σχολεία δημιουργεί σχολεία πολλών ταχυτήτων με αποτέλεσμα να εγκαταλείπεται ο ενιαίος χαρακτήρας της δημόσιας παιδείας. Το δικαίωμα στη μόρφωση των παιδιών μας συμπιέζεται από τις μνημονιακές πολιτικές αυτής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν τη μόρφωση των παιδιών μας ως «ΚΟΣΤΟΣ» και όχι ως «ΔΙΚΑΙΩΜΑ».
Σήμερα που το σύνολο των οικογενειών βρίσκεται κάτω από το βάρος της ανεργίας, της φτώχειας, της αδυναμίας να αντιμετωπίσουν την ανηλεή φορολόγηση, να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη για τη διαβίωσή τους, πρέπει να μην μείνουμε θεατές.
Μαζί με τα παιδιά μας συμμετείχαμε στην κινητοποίηση στις 30-10-2017 και ώρα 12:00’, στην Κεντρική πλατεία της πόλης μας ζητώντας:
• Να καλυφθούν τώρα τα κενά στις διδακτικές ώρες. Το Υπουργείο Παιδείας να διορίσει τώρα καθηγητές.
• Να ξεκινήσει η σίτιση χωρίς άλλη καθυστέρηση.
• Να δοθούν χρήματα από τον Δήμο Καρδίτσας για τις κτηριακές ανάγκες του σχολείου και να γίνουν ασφαλείς οι δρόμοι προσπέλασης στο σχολείο.
• Να χορηγούνται δωρεάν τα βιβλία μουσικής.
• Να χορηγούνται στους αποφοίτους των μουσικών σχολείων τίτλοι μουσικής ειδικότητας, όπως πτυχίο Θεωρητικών Ευρωπαϊκής Μουσικής, Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής, ειδίκευσης Μουσικών Οργάνων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass