ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Μαζικές στειρώσεις αδέσποτων ζώων

Δημοσίευση: 01 Νοε 2017 19:53

ΤΡΙΚΑΛΑ

Ομόφωνα, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων στην προχθεσινή του κατεπείγουσα μεσημεριανή συνεδρίαση, να εγκρίνει πρόγραμμα μαζικών στειρώσεων αδέσποτων ζώων.

Πιο συγκεκριμένα, ο δήμος θα παρεχει τον χώρο όπου βρίσκεται ο ζωολογικός κήπος για το διάστημα από 9 έως 13/11/2017 καθώς και αυτοκίνητο του δήμου για τις μεταφορές των ζώων από τα σημεία περισυλλογής, τη διάθεση  microchip για την  πραγματοποίηση των ελέγχων λεϊσμανίασης από τον κτηνίατρο του Δήμου, καθώς και τη διάθεση  δωματίων φιλοξενίας πέντε εθελοντών οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν τις στειρώσεις των αδέσποτων ζώων.
O Δήμος Τρικκαίων, τονίζεται στη σχετική εισήγηση,  λαμβάνοντας υπόψη το μείζον θέμα που έχει προκύψει με τη διαρκώς αυξανόμενη παρουσία αδέσποτων ζώων συντροφιάς στα γεωγραφικά όρια του Δήμου του, εστιάζει στην αντιμετώπιση κι επίλυση των επιπτώσεων του φαινομένου αυτού έχοντας ως στόχο τόσο τη συνολική φροντίδα των αδέσποτων ζώων όσο και την ποιότητα ζωής των δημοτών. Στο πλαίσιο αυτό εφαρμόζει πολιτικές που αποσκοπούν στην εξασφάλιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αλλά και της κάλυψης των καθημερινών βιοτικών αναγκών των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Πιο συγκεκριμένα αρχικά προέβη στη σύναψη χρησιδανείου με την ΠΕ Τρικάλων για την παραχώρηση του Δημοτικού Κτηνιατρείου ώστε να υπάρχει ένας χώρος εξέτασης, πραγματοποίησης θεραπευτικών ενεργειών και αποθεραπείας αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Στη συνέχεια προέβη στην καταγραφή και αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων κτηνιατρικών μηχανημάτων του Δημοτικού κτηνιατρείου καθώς και στον εξοπλισμό του με αναλώσιμα υλικά και φάρμακα αξίας 4.993,96 ευρώ. Παράλληλα έκανε χρήση της δυνατότητας που έχει μέσω των προγραμμάτων επανένταξης μακροχρόνιων ανέργων στην αγορά εργασίας  β’ κύκλου  (πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα σε 34 Δήμους- θύλακες υψηλής ανεργίας) ώστε να προβεί στην πρόσληψη ενός ατόμου ΥΕ  Γενικών Καθηκόντων το οποίο θα συνεργάζεται με τον αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου για την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων συντροφιάς κ.ά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass