ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Να μην κλείσει το τμήμα του ΕΠΑΛ Φαρσάλων

Δημοσίευση: 02 Νοε 2017 20:26

Η αναφορά της περιφερειακής διευθύντριας Εκπαίδευσης κ. Ελένης Αναστασοπούλου ότι το ολιγομελές τμήμα τεχνικού οχημάτων του ΕΠΑΛ Φαρσάλων, με τρεις μαθητές, δεν θα λειτουργήσει, ανάγκασε προχθές τους μαθητές του σχολείου (που τελεί υπό κατάληψη), τον

Σύλλογο Εκπαιδευτικών του 1ου ΕΠΑΛ Φαρσάλων και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων να επισκεφθούν το Δημαρχείο Φαρσάλων και να επιδώσουν επιστολή διαμαρτυρίας και παράκληση πολιτικής παρέμβασης για να λυθεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει.
Συγκεκριμένα, η επιστολή διαμαρτυρίας αναφέρει τα εξής:
«Με την παρακάτω επιστολή θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε το πρόβλημα του σχολείου μας και να ζητήσουμε την άμεση και αμέριστη πολιτική σας παρέμβαση για την επίλυσή του.
Όπως γνωρίζετε στο σχολείο μας έχει καταργηθεί το τμήμα της ειδικότητας τεχνικός οχημάτων της Γ’ τάξης. Αυτό σημαίνει ότι όσοι μαθητές επέλεξαν να αλλάξουν την ειδικότητα θα αναγκαστούν στην τελευταία τάξη να αλλάξουν το μέλλον τους και να μην πάρουν το πτυχίο το οποίο επέλεξαν. Μια επιλογή που είναι Συνταγματικό και Δημοκρατικό τους δικαίωμα. Με την κατάργηση του τμήματος οι μαθητές μας πρέπει:
1. Να πάνε στη Λάρισα προκειμένου να τελειώσουν το σχολείο και να πάρουν τις ειδικότητες που επέλεξαν πριν 2 χρόνια, κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ δύσκολο γιατί χρειάζεται περισσότερος χρόνος ταξιδιού, άρα και μεγαλύτερη κούραση γιατί δεν μετράμε μόνο την απόσταση Φάρσαλα - Λάρισα αλλά και από τον τόπο κατοικίας τους και μεγάλη οικονομική επιβάρυνση σε ημέρες μεγάλης οικονομικής κρίσης,
2. ή υποχρεωτικά να παρακολουθήσουν άλλη ειδικότητα (τεχνικός ψύξης, αερισμού και κλιματισμού) του τομέα μηχανολογίας του σχολείου μας.
Για όλα τα παραπάνω επιθυμούμε να:
- Διαμαρτυρηθούμε για πολλοστή φορά και διά μέσου εσάς, μιας και είστε πολιτικό πρόσωπο, προς το Υπουργείο Παιδείας, για τις επιλογές του οι οποίες αντιτίθενται στη Συνταγματική και Δημοκρατική επιλογή του κάθε ατόμου (μαθητή) στη μάθηση και του επαγγέλματος που θέλει να ακολουθήσει στη ζωή του.
- Την άμεση και αμέριστη πολιτική σας παρέμβαση για την επίλυση του προβλήματος και την άρση αυτής της αδικίας για την πόλη των Φαρσάλων».
Παράλληλα, αναφέρθηκε ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν στηρίζει την τεχνική εκπαίδευση με αποτέλεσμα πολλά ΕΠΑΛ μεταξύ των οποίων και των Φαρσάλων να οδηγηθούν σε λίγα χρόνια σε κλείσιμο.
Από πλευράς του ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Αρης Καραχάλιος, αφού ανέφερε ότι θα γίνουν ενέργειες για να λειτουργήσει το τμήμα τεχνικού οχημάτων του ΕΠΑΛ Φαρσάλων, πρότεινε να κινητοποιηθούν όλοι και να ζητηθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους βουλευτές του Ν. Λάρισας να προβούν σε ενέργειες για τη λύση του προβλήματος, ενώ αντιπροσωπεία καθηγητών, μαθητών του ΕΠΑΛ με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Αρη Καραχάλιο και τον αντιδήμαρχο κ. Δημ. Μπαμπανίκα, θα φροντίσουν να επισκεφθούν τον υφυπουργό Παιδείας για να δώσει λύση και να λειτουργήσει και πάλι το τμήμα Τεχνικού Οχημάτων του ΕΠΑΛ Φαρσάλων.
Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ακόμη η πρόεδρος της Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κική Παναγιωτοπούλου και ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Κώστας Τασόκας.H ΛαϊκΗ ΣυσπεΙρωση ΦαρσΑλων
Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Φαρσάλων με επικεφαλής το δημοτικό σύμβουλο Κώστα Τασόκα επισκέφτηκαν το ΕΠΑΛ Φαρσάλων για να ενημερωθούν για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί μπροστά στην απαράδεκτη και μάλιστα «επιλεκτική» απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει το Μηχανολογικό Τμήμα του ΕΠΑΛ Φαρσάλων.
Από τη συζήτηση αυτό που φάνηκε ξεκάθαρα είναι η τεράστια υποβάθμιση από την κυβέρνηση του εκπαιδευτικού και κατά συνέπεια του παιδαγωγικού έργου του ΕΠΑΛ και η προσβολή του δικαιώματος των παιδιών στη μόρφωση και την επαγγελματική τους επάρκεια.
Σε περίπτωση που η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρήσει στην κατάργηση του τμήματος, μαθητές κινδυνεύουν να διανύουν καθημερινά 100 χιλιόμετρα για να παρακολουθούν μαθήματα στη ...Λάρισα, Η κίνηση αυτή της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να βάλει «τάξη», όπως λέει, στη λειτουργία των ΕΠΑΛ μόνο οργή και θυμό προκαλεί. Έρχεται συνεχίζοντας το αντιλαϊκό έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων να ολοκληρώσει την υποβάθμιση και διάλυση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Στη συνέχεια το κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης επισκέφτηκε τον δήμαρχο και του μετέφερε το πρόβλημα. Σαν μια πρώτη κίνηση ανάδειξης του προβλήματος και έκφρασης διαμαρτυρίας αποφασίστηκε συνάντηση στο Δημαρχείο με το 15μελές συμβούλιο και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου» όπου θα εκφραστούν πιέσεις προς την Περιφέρεια, το Υπουργείο Παιδείας για να περιφρουρηθεί το απόλυτα δίκαιο αίτημα για τη διατήρηση και απρόσκοπτη λειτουργία του τμήματος.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων δεν τρέφουμε αυταπάτες. Καλούμε τους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς να μην επαναπαύονται στις κάθε «υποσχέσεις» και τις καλές προθέσεις. Η οργάνωση του αγώνα, η ανάδειξη του προβλήματος με τη συλλογική στήριξη των γονιών και γενικά του λαού της περιοχής είναι αυτή που θα φέρει αποτελέσματα.
Χαιρετίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μαθητών και των εκπαιδευτικών και εκφράζουμε την απόλυτη στήριξη και συμπαράστασή μας στο δίκαιο αίτημά τους. Από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να μείνει το τμήμα ανοιχτό.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass