ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

«Καλοστημένη προεκλογική φιέστα της κυβέρνησης»

Δημοσίευση: 05 Νοε 2017 15:56

Στόχος της κυβέρνησης «δεν ήταν άλλος από τη διοργάνωση μίας καλοστημένης προεκλογικής φιέστας» σημειώνει το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, αποτιμώντας το 4ο Περιφερειακό Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας.

Αναλυτικότερα όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΤΕΕ «το πολυδιαφημιζόμενο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας πέτυχε τον βασικό του στόχο.

Όσο και να επιμένουν κάποιοι να το παρουσιάζουν ως μία πρωτόγνωρη διαδικασία, καθώς έγινε μία ανοιχτή διαβούλευση, όπου το Αθηνο-κεντρικό κράτος ήρθε στη Θεσσαλία για να διαβουλευτεί με τους φορείς, θα πρέπει να θυμίσουμε ότι προηγούμενο αντίστοιχο συνέδριο έγινε το 1983. Παρά τη φιλότιμη προσπάθεια να παρουσιαστεί σαν μία δημοκρατική διαδικασία, κατά κοινή ομολογία δεν ήταν. Σαν ΤΕΕ μας δόθηκε ο λόγος για 2 λεπτά, όταν άλλοι φορείς μίλησαν για περισσότερο από μισή ώρα.

Σε ένα συνέδριο που είχε ως θέμα την παραγωγική ανασυγκρότηση ουδεμία αναφορά έγινε δυστυχώς από την Κυβέρνηση για τη μείωση του κόστους ενέργειας σε όλους τους παραγωγικούς τομείς, για προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας και χρήσης ΑΠΕ, ούτε για την ανάγκη θεσμοθέτησης του χωροταξικού σχεδιασμού.

Η όποια αναφορά στην Κλιματική Αλλαγή περιορίστηκε στα σχέδια διαχείρισης υδάτων που η Κυβέρνηση προωθεί, χωρίς την εκτροπή του Αχελώου, καταδικάζοντας έτσι τον αγροτικό τομέα και ερχόμενη σε αντίθεση με την απαίτηση του έργου αυτού, από πλήθος φορέων της Θεσσαλίας, όπως το ΤΕΕ, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η ΠΕΔ Θεσσαλίας, το ΓΕΩΤΕΕ.

Καμία διαβεβαίωση δεν υπήρξε ότι θα δεν θα επαναλειτουργήσουν διόδια στην κοιλάδα των Τεμπών, ούτε για τον ολοκληρωμένο κόμβο στον Πυργετό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τουριστική ανάπτυξη των παραλίων της Λάρισας.

Επιπλέον εξαγγελίες για τον Ε65, και άλλα οδικά και σιδηροδρομικά δίκτυα, για τη δημιουργία εμπορευματικού κέντρου και την Τουριστική Ανάπτυξη της Θεσσαλίας ευχόμαστε να μην παραμείνουν δεσμεύσεις, καθώς κανένα σχετικό χρονοδιάγραμμα δεν μας κοινοποιήθηκε.

Τα κυβερνητικά στελέχη ήρθαν σε κατ΄ ιδίαν επαφές με τους θεσμικούς εκπροσώπους της περιοχής αλλά αγνόησαν σκανδαλωδώς το ΤΕΕ, αποκλείοντας έτσι τη δυνατότητα μέσω έστω αυτού του διαύλου να πληροφορηθούν για τις αναπτυξιακές προτάσεις του ΤΕΕ σχετικά με τα έργα υποδομών – μεταφορών της Θεσσαλίας, το περιβάλλον και την ενέργεια, την τουριστική ανάπτυξη και τα προβλήματα των μηχανικών.

Η κυβέρνηση προτάσσοντας την παραγωγική ανασυγκρότηση που έχει ανάγκη η χώρα μας, ήρθε στη Λάρισα, ούτως ώστε κάθε υπουργός να προβεί σε μια ανώφελη καυχησιολογία για το έργο που έχει κάνει έως σήμερα, πετυχαίνοντας έτσι τον στόχο της που δεν ήταν άλλος από τη διοργάνωση μίας καλοστημένης προεκλογικής φιέστας, η οποία δυστυχώς διαφαίνεται ότι θα μείνει στο επίπεδο των εντυπώσεων και όχι της ουσίας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass