ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ

«Με αρετή και ταπείνωση στην καρδιά βλέπεις τα μη ορώμενα»

Δημοσίευση: 17 Νοε 2017 15:40

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των ιερέων της μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου, που συνήχθησαν χθες ανήμερα της εορτής του Ευαγελλιστή Ματθαίου στον μεγαλώνυμο ενοριακό ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη Λάρισα, ύστερα από πρόσκληση του σεβασμιότατου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου.


Ο κ. Ιγνάτιος καλωσόρισε τους πατέρες της τοπικής Εκκλησίας και τους παρεκάλεσε να εκπληρώσουν με ακρίβεια και συνέπεια το ποιμαντικό και φιλανθρωπικό τους έργο, «όπως υπεύθυνα το πράττουν πάντοτε, ιδιαίτερα όμως τις ημέρες αυτές που πλησιάζουν» τόνισε και πρόσθεσε ότι «ο κάθε ένας πιστός νιώθει έντονα την ανάγκη να γευθεί τη στοργή και να βιώσει την αγάπη της Αγίας μας Εκκλησίας».
Στη συνέχεια παρουσίασε τον σεπτό Καθηγούμενο της ιεράς μονής Βατοπεδίου πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη π. Εφραίμ, τον οποίο για άλλη μια φορά ευχαρίστησε «για την παρουσία του στη Λάρισα, για τις πνευματικές και λίαν ωφέλιμες ομιλίες του και κυρίως για την ευλογημένη τιμία εσθήτα, την ακένωτη πηγή των θαυμάτων, την πανακήρατη Αγία Ζώνη, που προσεκόμισε στην ενορία του Αγίου Νικολάου, προς ευλογία και αγιασμό των πιστών».
Ο γέροντας π. Εφραίμ αφού ευχαρίστησε με τη σειρά του τον Ιεράρχη της Λαρισαϊκής Εκκλησίας απευθύνθηκε στους ιερείς με πολλή αγάπη και τους παρουσίασε στην ομιλία του αγίους ιερείς, εγγάμους και αγάμους που είχαν έντονη μέσα τους τη χάρη του Θεού και βίωναν τον λόγο του Ευαγγελίου Του συνειδητά μέσα στην ιερατεία τους. Ακόμη μίλησε ο π. Εφραίμ για την πνευματική όραση και τη Θεοπτία, όπως τη βίωνε και τη δίδασκε ο αείμνηστος γέρων Ιωσήφ, ο Ησυχαστής.
«Έχεις παιδί μου αρετή, πραότητα, ταπείνωση, διάκριση, αγαθότητα στην καρδία σου; Τότε έχεις το πνεύμα το άγιον στην καρδιά σου, τότε βλέπεις τα μη ορώμενα και ο νους σου βρίσκεται όχι στα επίγεια και φθαρτά, αλλά στα ανώτερα και Θεοειδέστατα...», έλεγε ο γερο - Ιωσήφ, ο Ησυχαστής στους πατέρες που έφταναν κοντά του για να ενισχυθούν πνευματικά.
Στο τέλος της συνάξεως με χαρά οι ιερείς της ενορίας, π. Δημήτριος και π. Ευάγγελος καθώς και οι δραστήριες κυρίες της ενορίας προσέφεραν από την καρδιά τους νηστίσιμο γεύμα και ενημέρωσαν τους αγιορείτες πατέρες για το πρόγραμμα της ενοριακής διακονίας της «Αγίας Ταβιθά, της ελεήμονος».
ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ
Οι ακολουθίες στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου είναι συνεχόμενες, όπως και οι παρακλήσεις, η πρωινή Θεία λειτουργία, η αγρυπνία. Ο ναός φιλοξενεί ένα από τα σημαντικότερα κειμήλια της Ορθοδοξίας, την Αγία Ζώνη της Παναγίας. Εκεί όπου χιλιάδες Λαρισαίοι όλες αυτές τις ημέρες με συγκίνηση και ευλάβεια σπεύδουν για να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν.
Η προσέλευση των πιστών παραμένει αθρόα, χιλιάδες άνθρωποι αναμένουν στην ουρά για να λάβουν όπως οι ίδιοι λένε «αυτή την ξεχωριστή ευλογία». Το προσκύνημα θα συνεχιστεί μέχρι και την Κυριακή οπότε η Αγία Ζώνη θα αναχωρήσει.

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΣΤΟ WEB TV ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του ηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, τμήμα της οποίας δημοσιεύτηκε στο χθεσινό φύλλο της «Ε» μπορείτε να την παρακολουθήσετε ολόκληρη στο σάιτ της Ελευθερίας (eleftheria.gr) και ειδικότερα στο web tv. Υπενθυμίζεται ο Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε στη δικαστική του περιπέτεια για τις εκτάσεις της Μονής και στα συναισθήματα που τον διακατείχαν, αμέσως μετά την αθώωσή του. «Με υπομονή και σιωπή, καταφέραμε να δικαιωθούμε» δήλωσε χαρακτηριστικά. Ακόμη ευχαριστεί τους λαρισαίους για τη θερμή υποδοχή της Τιμίας Ζώνης, εξιστορεί πώς έφθασε να φυλάσσεται στη Μονή η Τιμία Ζώνη, ενώ δηλώνει αντίθετος στην κατοχύρωση -από την κυβέρνηση- των έμφυλων ταυτοτήτων.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass