ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΙΓΑΝΗΣ Κ. ΖΑΦΕΙΡΗΣ:

Παρόντες για τρία μερόνυχτα στις πληγείσες περιοχές…

Δημοσίευση: 22 Νοε 2017 15:44

«Η δημοτική αρχή Τεμπών ήταν παρούσα από την πρώτη στιγμή στις πληγείσες περιοχές από τη θεομηνία…», δηλώνει σε επιστολή του στην «Ε», ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αιγάνης και παραλιών Κώστας Ζαφείρης, δηλώνοντας έκπληκτος, με δημοσίευμα της

εφημερίδας που αφορά σε καταγγελίες κατοίκων και ιδιοκτητών σπιτιών, των Μεσαγγάλων. Αναλυτικότερα επισημαίνει πως: «Με έκπληξη διαβάσαμε τη διαμαρτυρία των κατοίκων της περιοχής Μεσαγγάλων, για αδιαφορία και εγκατάλειψη της Δημοτικής Αρχής και μάλιστα, ενώ είναι σε εξέλιξη η αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές της ευρύτερης περιοχής που επλήγη από την πρωτόγνωρη θεομηνία.
Σε ό,τι μας αφορά: Η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή ήταν παρούσα. Η παρέμβασή της σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας υπήρξε άμεση και καταλυτική και αυτό γιατί:
Προχώρησε στον καθαρισμό των ρεμάτων και των απορροφητικών καναλιών έγκαιρα.
Προέβη στη διάνοιξη των εκβολών του Παλιοποτάμου και του ρέματος Παπαπουλίου, αποτρέποντας έτσι την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων.
Παρείχε κάθε δυνατή στήριξη στους επαγγελματίες της περιοχής (Ιδιοκτήτες ψυγείων, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κ.α.)
Παρείχε κάθε δυνατή βοήθεια στα συνεργεία της ΔΕΗ, τόσο με μηχανήματα, όσο και με προσωπικό του Δήμου, για την αποκατάσταση της βλάβης του υπογείου δικτύου, σε μια περιοχή όπου το ύψος των υδάτων ξεπερνούσε τα τρία μέτρα.
Βρέθηκε κοντά σε ανήμπορα άτομα που αντιμετώπιζαν προβλήματα και απαντούσε σε κάθε αίτημα βοήθειας το κρίσιμο 48ωρο της θεομηνίας.
Από πού λοιπόν προκύπτει η αδιαφορία και η εγκατάλειψη;»
Και καταλήγει, ότι είναι «τουλάχιστον άδικο, για τους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων Αιγάνης, Πυργετού, Κρανιάς, Ραψάνης και των Αντιδημάρχων του Δήμου Τεμπών, που για τρεις ημέρες και νύχτες, ήταν παρόντες στις πληγείσες περιοχές, να κατηγορούνται ότι εγκατέλειψαν την περιοχή».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass