ΤΟΝΙΣΘΗΚΕ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ

«Ο σοσιαλισμός-κομμουνισμός είναι το μέλλον»

Δημοσίευση: 26 Νοε 2017 18:51

«Η αλήθεια είναι πως η κίνηση της ιστορίας προς τα μπρος δεν μπορεί να ματαιωθεί και ότι ο σοσιαλισμός-κομμουνισμός είναι το μέλλον» τόνισε το μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, Άρης Ευαγγελίδης.


Ο κ. Ευαγγελίδης μίλησε, χθες, σε εκδήλωση που διοργάνωσαν στον Μύλο του Παππά, οι Τομεακές Οργανώσεις Λάρισας της ΚΝΕ, με θέμα «100 χρόνια από τη μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση». Για να τονίσει μεταξύ άλλων ο ομιλητής πως «το φωτεινό μέλλον όμως του σοσιαλισμού-κομμουνισμού γίνεται καθημερινά ολοένα και πιο αναγκαίο και πιο επίκαιρο, γιατί οξύνονται διαρκώς οι αντιθέσεις ενός συστήματος, που γερασμένο πια δεν έχει τίποτα νέο να δώσει στην ανθρωπότητα, πάρα μόνο τον βέβαιο δρόμο προς τις κρίσεις, την εξαθλίωση, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο». Με το στέλεχος της ΚΝΕ να σημειώνει πως «θα ήταν αφελές να πιστεύει κανείς ότι για ένα τέτοιο γεγονός, που συνέβη στη Ρωσία το 1917, οι εκατομμύρια σελίδες που γράφονται το 2017 αφορούν αποκλειστικά μία συζήτηση για την ιστορία, μια ακαδημαϊκή συζήτηση για την εκτίμηση του ενός ή του άλλου γεγονότος ή προσώπου που συνέθεσαν το παζλ της Οκτωβριανής Επανάστασης, ακόμη και αν φαινομενικά έτσι παρουσιάζεται.
Η συζήτηση λοιπόν αντικειμενικά πηγαίνει στο σήμερα. Αφορά στα λογικά ερωτήματα που σήμερα έχουν εκατομμύρια νέοι και νέες στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο: “Είναι μοιραίο να ζούμε έτσι σήμερα, χειρότερα από τους γονείς μας; Θα μπορέσουμε να ζήσουμε καλύτερα; Πώς θα γίνει αυτό; Κάτι πρέπει να γίνει για τη σημερινή κατάσταση αλλά τι; Μήπως οι επαναστάσεις ανήκουν στο παρελθόν; Μήπως, στην Ελλάδα αυτά δεν μπορούν να γίνουν; Μήπως πρέπει ο καθένας μας να κοιτάξει την πάρτη του αφού το σύστημα δεν γίνεται να αλλάξει; Μήπως να βρούμε μερικές διορθώσεις στο πλαίσιο της σημερινής κοινωνίας; Μήπως τελικά είναι στη φύση του ανθρώπου να ζει έτσι;”».
Με τον ομιλητή καταλήγοντας να σημειώνει ότι «θέτουμε ένα ερώτημα: Αφού όπως λένε “τα πράγματα δεν αλλάζουν και οι επαναστάσεις δεν πρόκειται να ξανασυμβούν” προς τι το τόσο μεγάλο ενδιαφέρον; Γιατί για παράδειγμα η ΕΕ διοργανώνει “επιστημονικά” συνέδρια και στηρίζει αντικομμουνιστικά ιδρύματα με εκατομμύρια ευρώ που συκοφαντούν τον σοσιαλισμό και τις σοσιαλιστικές επαναστάσεις, γιατί σε διάφορες χώρες απαγορεύονται ή χτυπιούνται Κομμουνιστικά Κόμματα, από τη στιγμή που αυτά «ανήκουν στο παρελθόν και δεν πρόκειται να ξαναγίνουν»;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass