ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΑΡΟΜΟΙΩΝ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ ΦΟΒΑΤΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιθέσεις αδέσποτων σκύλων σε μαθητές

Δημοσίευση: 23 Δεκ 2017 18:02

Το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Καρδίτσα με τα αδέσποτα ζώα, αναδείχθηκε με τον χειρότερο τρόπο στην πόλη, αφού καταγράφηκαν δύο επιθέσεις σε ισάριθμους μαθητές Λυκείου στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής.

Το πρώτο συμβάν σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης την ώρα της προσέλευσης στο 3ο Λύκειο που λειτουργεί εκεί και το δεύτερο το μεσημέρι της ίδιας ημέρας έξω από το ίδιο σχολείο, με τους δύο μαθητές να μεταφέρονται στο Νοσοκομείο για ιατρική φροντίδα, καθώς έφεραν τραύματα από δαγκώματα των σκυλιών που τους επιτέθηκαν. Μεγάλη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στο πρωινό περιστατικό, ο μαθητής γλίτωσε χάρη στην επέμβαση καθηγητών του σχολείου του, οι οποίοι κατάφεραν να εκδιώξουν ολόκληρη αγέλη περίπου δέκα σκυλιών που απειλούσαν άμεσα τη σωματική του ακεραιότητα. Οι διαμαρτυρίες προς τον Δήμο Καρδίτσας είναι έντονες τόσο από τις οικογένειες των παιδιών, όσο και από τη σχολική κοινότητα που φοβάται επανάληψη παρόμοιων συμβάντων το επόμενο διάστημα. Εξάλλου, συχνά είναι τα περιστατικά επιθέσεων που δέχθηκαν από αδέσποτα σκυλιά ποδηλάτες, ακόμη και ηλικιωμένοι άνθρωποι που περπατούν στους δρόμους, σε περιφερειακές συνοικίες, πλατείες, η πάρκα της Καρδίτσας. Το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων δεν είναι βέβαια τωρινό στην Καρδίτσα. Αρκετά χρόνια οι εκάστοτε αιρετές διοικήσεις του Δήμου Καρδίτσας, παρά τις όποιες παρεμβάσεις τους σε συνεργασία με τα Φιλοζωϊκά Σωματεία, (εμβολιασμοί, ανακοινώσεις, δράσεις κοινωνικής ευαισθητοποίησης, δημιουργία καταφυγίου), δεν έχουν καταφέρει να δώσουν τις αναγκαίες λύσεις. Βασικότερη αιτία είναι η συνεχής αύξηση του πληθυσμού των αδέσποτων, η οποία οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ανεύθυνη συμπεριφορά ανθρώπων οι οποίοι αφού ικανοποιήσουν κάποιο παιδικό καπρίτσιο, στη συνέχεια, ελαφρά τη καρδία, εγκαταλείπουν το ζώο τους στην τύχη του!

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass