ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ 2017 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Πακτωλός χρημάτων από το ΕΣΠΑ, διεκδικήσεις και εξωστρέφεια

Δημοσίευση: 31 Δεκ 2017 21:49

Με συνεχείς χρηματοδοτήσεις έργων και δράσεων από το ΕΣΠΑ, με έμφαση στην κατασκευή οδικών έργων και δη κυκλικών κόμβων στη Λάρισα, με την προώθηση ζωτικών λύσεων για προβλήματα της ελληνικής υπαίθρου στα αρμόδια υπουργεία από τον Κ. Αγοραστό, κυρίως με την ιδιότητα του προέδρου της ΕΝΠΕ και με αλλαγές στα πρόσωπα των θεματικών αντιπεριφερειαρχών κύλησε το 2017 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

 

Αναλυτικότερα

Ιανουάριος: Με 71 μηχανήματα η Περιφέρεια Θεσσαλίας επιχειρεί για την αντιμετώπιση του χιονιά, ενώ σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξε ο περιφερειάρχης, τους δήμους της Θεσσαλίας. Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας ζητεί δίκαιες και γρήγορες αποζημιώσεις σε αγρότες και κτηνοτρόφους και μέτρα στήριξης των πληγέντων παραγωγών. Τον Ιανουάριο ο Κ. Αγοραστός ανακοινώνει προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας 95 εκατ. ευρώ.

Φεβρουάριος: Η ΕΝΠΕ ζητεί αναστολή των διαδικασιών ανάρτησης κι όχι… μερεμέτια με τους δασικούς χάρτες και να εξεταστεί κάθε πιθανή λύση για την κάλυψη των αναγκών των νέων γεωργών που υπέβαλαν αίτηση στο Υπομέτρο 6.1 του ΠΑΑ. Την ίδια ώρα διάλογο με τον επίτροπο Γεωργίας ΕΕ Φ. Χόγκαν είχε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Κ. Αγοραστός για κόστος παραγωγής, νέους αγρότες και τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Προχωρά η τοποθέτηση στηθαίων στο οδικό δίκτυο του νομού, ενώ ανακοινώνονται 31, 6 εκατ. ευρώ για έργα νερού στη Θεσσαλία από το ΕΣΠΑ.

Μάρτιος: Η Περιφέρεια Θεσσαλίας επενδύει στο τουριστικό προϊόν και συμμετέχει στη διεθνή τουριστική έκθεση στη Στοκχόλμη, στο Βερολίνο, στη Μόσχα και στην έκθεση ProWein 2017 στο Ντίσελντορφ για τον οίνο και τα οινοπνευματώδη ποτά. Γερμανικό τηλεοπτικό συνεργείο επισκέπτεται τη Θεσσαλία. H Περιφέρεια Θεσσαλίας στο 7ο Φεστιβάλ Ελαιόλαδου και Ελιάς στο ΣΕΦ.

Απρίλιος: Ο Κ. Αγοραστός από το Κιλελέρ ζητά επιτάχυνση της πορείας υλοποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-20 και κατάργηση τώρα των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Σε επιδιόρθωση ζημιών σε αντιπλημμυρικά έργα και ρέματα των Φαρσάλων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας με έργο 660.000 ευρώ. Δημοπρατούνται φράγματα στον Πηνειό

Μάιος: Δημοπρατείται ο δρόμος Πυργετός – Ι.Μ. Αγίου Ραφαήλ με προϋπολογισμό 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ με 82,15 εκατ. ευρώ δίνεται λύση στο πρόβλημα της επεξεργασίας των αστικών λυμάτων σε οικισμούς άνω των 2000 κατοίκων. Ολοκληρώθηκε το συνέδριο και ο διαγωνισμός NASA Space Apps Challenge, ενώ με τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα συναντήθηκαν οι 13 περιφερειάρχες.

Ιούνιος: 13 νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας προϋπολογισμού 961.000 ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Συμμετοχή και στήριξη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλη Θεσσαλία, στο φεστιβάλ Αστρονομίας στον Όλυμπο, στο 33ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων στη Λάρισα. Συντηρήσεις στο παραλιακό οδικό δίκτυο της Αγιάς και στον δρόμο Σπηλιά – Καρύτσα. Κατασκευή μικρού κυκλικού κόμβου στην Αεροδρομίου.

Ιούλιος: Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου για την απώλεια της πρώην θεματικής αντιπεριφερειάρχη Γεωργίας Κόκκαλη, ορκίζεται στη θέση της η Κατερίνα Θωμά. Στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας η χρηματοδότηση του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων για τα επόμενα 3 χρόνια των δομών Παροχής Βασικών Αγαθών «Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο». Ξεκινά το Φεστιβάλ «Με θέα το Αιγαίο» στα παράλια της Λάρισας. Τέλος Ιουλίου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός προχώρησε στον ορισμό νέων θεματικών αντιπεριφερειαρχών και των τομέων που αυτοί καλύπτουν. Οι νέοι Λαρισαίοι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες είναι: Λαδόπουλος Γεώργιος - Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Μπέμπης Απόστολος – Τεχνικών Έργων. Εγκρίθηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας πίστωση ύψους 16,5 εκατ. ευρώ για το Υπομέτρο 6.1 "Εγκατάσταση Νέων Γεωργών’’ του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020

Αύγουστος: Στη βελτίωση των προσβάσεων σε αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας με 4,4 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ. Με επιτυχία η 19η Πανελλήνια Σύναξη Καππαδόκων «Γαβούστιμα 2017» στα Φάρσαλα. Εργασίες διαγράμμισης στο οδικό δίκτυο του νομού.

Σεπτέμβριος: Οδικό χάρτη για να ολοκληρωθούν τα διαχειριστικά σχέδια βοσκοτόπων παρουσίασε ο Κ. Αγοραστός στον αρμόδιο αν. υπουργό Ι. Τσιρώνη. Ξεκινά η βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού και των σηματοδοτών στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Λάρισας προϋπολογισμού 240.000 ευρώ. Αποκαθίστανται ζημιές στον Πηνειό ποταμό. Ψηφιακός εξοπλισμός ύψους 5,5 εκατ. ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας αποκτούν Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Θεσσαλίας. Διενέργεια τοπικού δολωματικού ψεκασμού σε περιοχές του νομού. Στη φάση της υλοποίησης το τμήμα από τη γέφυρα της ΔΕΥΑΛ μέχρι τη Γεωργική Σχολή προϋπολογισμού 11,68 εκατ. ευρώ. Με 7,43 εκατ. ευρώ η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναμορφώνει το τμήμα της λεωφόρου Καραμανλή από την οδό Βόλου μέχρι την Αγιάς.

Οκτώβριος: Στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Anuga 2017» και στην 33η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “PHILOXENIA 2017” συμμετείχε η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ενημερωτική συνάντηση στην Περιφέρεια για προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ. Λύση στο πρόβλημα της ύδρευσης για το σύνολο των οικισμών του Δήμου Κιλελέρ. Ομιλία Κ Αγοραστού στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας, όπου ζήτησε άμεση προκήρυξη των επενδυτικών μέτρων του ΠΑΑ και μείωση φορολογίας –ασφαλιστικών εισφορών για αγρότες. Δημοπρατείται το νέο τμήμα της λεωφόρου Καραμανλή από την οδό Βόλου μέχρι την Αγιάς.

Νοέμβριος: Πληρωμές 2016 στην Ολοκληρωμένη Διαχείριση Καπνού. Μειωμένη κατά 401 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με τους θεσμοθετημένους πόρους η χρηματοδότηση των Περιφερειών από τον προϋπολογισμό 2018. Υποδοχή της Αγίας Ζώνης στη Λάρισα. Στην 33η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia και στο WORLD TRAVEL MARKET στο Λονδίνο

Δεκέμβριος: Διάθεση 13 εκατ. ευρώ για αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων σε 11 πόλεις της Θεσσαλίας. Αποχέτευση και βιολογικό καθαρισμό αποκτά η Νίκαια. Διεξάγεται το 5ο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας στην Αθήνα, με τον Κ. Αγοραστό να ζητά «ο θεσμός των Περιφερειών να αποκτήσει υπαρξιακή σημασία για τη ζωή της αυτοδιοίκησης και το ίδιο το κοινωνικό σύνολο», ενώ τόνισε ότι «Περιφέρειες και Ευρωπαϊκή Ένωση «σώζουν» την τιμή των θεσμών στην Ελλάδα».

 Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass