ΣΥΝΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

Κοινή δήλωση για ισχυρή πολιτική συνοχής στην Ε.Ε.

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2018 16:30

Την κοινή δήλωση για μια ισχυρή πολιτική συνοχής της ΕΕ μετά το 2020 υπέγραψε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Η πολιτική συνοχής αποτελεί την κύρια επενδυτική πολιτική της ΕΕ για την επίτευξη του στόχου της οικονομικής, κοινωνικής και εδαφικής συνοχής, με βάση τη Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η πολιτική συνοχής αποφέρει σαφή πρόσθετα οφέλη με τη μορφή της δημιουργίας θέσεων εργασίας, βιώσιμης ανάπτυξης και σύγχρονων υποδομών, της άρσης των δομικών φραγμών, της ενίσχυσης του ανθρώπινου κεφαλαίου και της βελτίωσης της ποιότητας διαβίωσης. Επιτρέπει επίσης τη συνεργασία μεταξύ των περιφερειών, των πόλεων και των δήμων από διαφορετικά κράτη μέλη, καθώς και τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, τα κέντρα γνώσης και τους κοινωνικούς εταίρους σε περιφερειακό επίπεδο. Χάρη στην πολιτική συνοχής της ΕΕ -η οποία απορροφά επί του παρόντος το ένα τρίτο του προϋπολογισμού της ΕΕ- μειώνονται οι περιφερειακές ανισότητες, δημιουργούνται θέσεις εργασίας, ανοίγουν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες και αντιμετωπίζονται σημαντικά παγκόσμια ζητήματα, όπως η κλιματική αλλαγή και η μετανάστευση.

Η #CohesionAlliance είναι ένας συνασπισμός όσων πιστεύουν ότι η πολιτική συνοχής της ΕΕ πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί τον στυλοβάτη του μέλλοντος της ΕΕ. Η Συμμαχία ιδρύθηκε μέσα από τη συνεργασία των κορυφαίων ευρωπαϊκών ενώσεων δήμων και περιφερειών με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών. Αυτό προϋποθέτει ότι ο προϋπολογισμός της ΕΕ μετά το 2020 θα καταστήσει την πολιτική συνοχής ισχυρότερη, πιο αποτελεσματική, ορατή και προσιτή για κάθε περιφέρεια στην ΕΕ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass