Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ Ε-65

Ασφαλείς δρόμοι χωρίς χαράτσια

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2018 15:24

«Ελεύθερους και ασφαλείς δρόμους, χωρίς διόδια και χαράτσια» ζητά η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ) Θεσσαλίας με αφορμή τη λειτουργία διοδίων στον οδικό άξονα Ε-65. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΛΑΕ «δόθηκε στην κυκλοφορία το «κολοβό» τμήμα της οδικής αρτηρίας Ε-65 μετά από δεκαετίες σχεδιασμών και διεργασιών.

Προφανώς όμως και δεν διαφαίνεται η κατασκευή στο άμεσο μέλλον των συνδέσεων του τμήματος αυτού της Ε-65 με τους άλλους άξονες (ΠΑΘΕ – ΕΓΝΑΤΙΑ), η δεύτερη από τις οποίες ούτε καν έχει χωροθετηθεί.

Αντίθετα όχι μόνο κατασκευάστηκαν έγκαιρα αλλά και άρχισαν να λειτουργούν οι σταθμοί των διοδίων, ανεβάζοντας το κόστος της μετάβασης από και προς τον προορισμό της Αθήνας κατά 10 ευρώ περίπου για ένα ταξίδι με ένα ΙΧ αυτοκίνητο.

Η αναντίστοιχη αυτή «αυτόματη» χρέωση και το χαράτσωμα των πολιτών για τη χρήση ενός οδικού άξονα που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και που ακόμα δεν λειτουργεί έστω ανταποδοτικά στους χρήστες του, ασφαλώς και δεν επιβεβαιώνει τη δήλωση του αρμόδιου γ.γ. του Υπουργείου Υποδομών Γιώργου Δέδε, όταν δήλωνε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα Τρίκαλα, ότι η κυβέρνηση δεσμευόταν ότι δεν θα λειτουργήσουν σταθμοί διοδίων πριν ολοκληρωθεί η συνολική κατασκευή και προτού ενωθεί οδικά η ΠΑΘΕ με την Εγνατία οδό, καταχειροκροτούμενος από τους τοπικούς κυβερνητικούς βουλευτές και τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Και όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υπακούοντας πειθήνια στα κελεύσματα των μεγαλοεργολάβων όψιμων φίλων της, ενεργοποίησε τάχιστα και χωρίς ντροπή, απαράδεκτα υψηλά διόδια σε έναν οδικό άξονα που χρηματοδοτήθηκε από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων, διόδια που αφαιρούν από πολλούς συμπολίτες μας το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης και ακυρώνουν στην πράξη την ισότητα των πολιτών για ελεύθερες και ασφαλείς εθνικές οδικές αρτηρίες.

Η ίδια κυβέρνηση που συνεχίζει να διατηρεί σε ισχύ ένα άθλιο νομοθετικό πλαίσιο, τον «νόμο Βορίδη», που ποινικοποιεί τις αντιδράσεις όσων πολιτών αρνούνται να πληρώσουν τους μεγαλοεργολάβους που λυμαίνονται τους δημόσιους δρόμους, επειδή σύμφωνα με το τρίτο μνημόνιο που υπέγραψε υποχρεώθηκε να τους παραχωρήσει την οικονομική τους εκμετάλλευση, ξεπουλώντας και το οδικό δίκτυο, όπως και ολόκληρη τη δημόσια περιουσία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass