Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ ΒΑΘΥΦΩΝΟΣ

Τιμήθηκε στα Τρίκαλα o Δημ. Καβράκος

Δημοσίευση: 31 Ιαν 2018 18:54

ΤΡΙΚΑΛΑ
(Της ανταποκρίτριάς μας)

Η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της πόλης των Τρικάλων από το περασμένο Σάββατο φέρει το όνομα του παγκόσμιου βαθύφωνου, Τρικαλινού, Δημήτρη Καβράκου.

Η σχετική τελετή – εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 27 Ιανουαρίου 2018 στα Τρίκαλα, στο «Πνευματικό κέντρο Αθανάσιος Τριγώνης».
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου μεταξύ άλλων τόνισε στον χαιρετισμό του:  «Σήμερα η πόλη γιορτάζει! Γιορτάζει για τον Τρικαλινό Δημήτρη Καβράκο, για τον παγκόσμιο Δημήτρη Καβράκο. Τον άνθρωπο που ξεκίνησε από τα Τρίκαλα και κατέκτησε τις μεγαλύτερες σκηνές του κόσμου!».
Και συνέχισε: «Η απόδοση αυτή της τιμής με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι νομίζω η ελάχιστη αναγνώριση της συμβολής σου, στον πολιτισμό μας αλλά και στην αναγνώριση των Τρικάλων ως πόλης του πολιτισμού και των τεχνών».
Ο  Δήμαρχος Τρικκαίων υπενθύμισε τη συμβολή του Δημήτρη Καβράκου στην ανάδειξη νέων τρικαλινών ταλέντων, αλλά και στο ότι δεν ξέχασε ποτέ την καταγωγή του. Ο Δημήτρης Καβράκος, συγκινημένος, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τον Δήμο Τρικκαίων για αυτή τη μέγιστη τιμή. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους, όσοι από την παιδική και νεανική του ηλικία, τον βοήθησαν για να ανέβει τα σκαλοπάτια της αναγνώρισης. Ευχαρίστησε δημοσίως τους κουμπάρους του Αντώνη και Μπέκυ Μπουτσικάρη, που ήρθαν στα Τρίκαλα από τη Νέα Υόρκη και ήταν χορηγοί της εκδήλωσης. Μίλησε για το παράπονό του, που δεν γνώρισε τον πατέρα του, ο οποίος, «όπως έμαθα μεγαλώνοντας, πέθανε σαν ήρωας», ευχαριστώντας τον για τη φωνή που του κληρονόμησε. Επίσης, τη σοπράνο, τότε, Τασία Κασιώλα, με την οποία πρωτοτραγούδησε σε ηλικία μόλις 15 ετών, τμήματα της όπερας «Τροβατόρε». Στο Gala Όπερας, πήραν  μέρος διάσημοι Έλληνες ερμηνευτές, η Μυρτώ Παπαθανασίου, ο Δημήτρης Πλατανιάς και ο Χριστόφορος Σταμπόγλης.    Επίσης έλαβε μέρος η Τρικαλινή, πολλά υποσχόμενη mezzo soprano Μαρία Ζώη, την οποία παρακολουθεί για 1,5 χρόνο στη Νέα Υόρκη ο Δημήτρης Καβράκος. Στο ίδιο Gala Όπερας,  συμμετείχαν  και δύο ταλαντούχα παιδιά μόλις 18 ετών, η Τρικαλινή Ματίνα Τσαρουχά και ο Αντώνης Κορδοπάτης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass