ΗΜΕΡΙΔΑ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ, ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΕ ΤΡΙΚΑΛΑ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Το ΤΕΕ ενημερώνει για τον νέο νόμο δόμησης

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2018 17:02

Το έντονο ενδιαφέρον του τεχνικού κόσμου προκάλεσε η ημερίδα που οργάνωσε το Τεχνικό Επιμελητήριο – Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, χθες το βράδυ στη Λάρισα με θέμα «Παρουσίαση του Ν.4495/2017 - Έλεγχος και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις».

Αθρόα ήταν η προσέλευση μηχανικών στην ενημερωτική εκδήλωση για το νέο νόμο αυθαιρέτων, η οποία συνδιοργανώθηκε με την υποστήριξη των κλαδικών συλλόγων Πολιτικών, Αρχιτεκτόνων, Αγρονόμων-Τοπογράφων και Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. Προλογίζοντας την ημερίδα ο πρόεδρος του Τμήματος Νίκος Παπαγεωργίου, ανέφερε: «Από τον Νοέμβριο του 2017 δημοσιεύτηκε ο νόμος 4495 για τον έλεγχο και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος. Σύμφωνα με την αιτιολογική του έκθεση ήρθε για να θεσπίσει νέες και να βελτιώσει υφιστάμενες διατάξεις για το δομημένο περιβάλλον.

Από την προσέλευση όμως του κόσμου στη σημερινή εκδήλωση, εκτιμώ πως πέτυχε το αντίθετο. Ενδεικτικά θα αναφέρω πως δυστυχώς τέσσερις μήνες μετά τη δημοσίευσή του δεν υπάρχουν τα Παρατηρητήρια Δόμησης, κάτι που μπλοκάρει την ανασύσταση των συμβουλίων και καθυστερεί διαδικασίες. Επιπλέον με τη μη-έκδοση διευκρινιστικών εγκυκλίων για πλήθος περιπτώσεων η κυβέρνηση εκθέτει το επάγγελμα του μηχανικού, καθώς ο συνάδελφος στο τεχνικό του γραφείο καλείται να δώσει απάντηση στον ιδιώτη άμεσα και υπεύθυνα, σήμερα, χωρίς να υπάρχει επίσημη διευκρίνιση από το υπουργείο.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο μεριμνώντας για την έγκυρη ενημέρωση των μελών του, διοργανώνει σήμερα, αύριο και μεθαύριο τις ενημερωτικές ημερίδες σε Λάρισα-Τρίκαλα και Καρδίτσα, με ομιλητές τόσο συμβούλους του υπουργείου όσο και μελών των δομών υποστήριξης των Μηχανικών του ΤΕΕ για θέματα δόμησης».

Προσκεκλημένοι ομιλητές στην εκδήλωση που παρουσίασαν τον νόμο και απάντησαν σε απορίες ήταν οι: Σταυρούλα Αγρίου, συνεργάτης υπουργού ΠΕΕΝ, Αικατερίνη Μπούμπα, συνεργάτης υπουργού ΠΕΕΝ, Ζωή Βισβάρδη, νομικός ΥΠΕΝ, Μιχάλης Παπαμιχαήλ, πολιτικός μηχανικός, μέλος του HELPDEK του ΤΕΕ για τα αυθαίρετα, Ιωάννης Μαρκατάς, μηχανικός, μέλος του HELPDEK του ΤΕΕ/ΚΔΘ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass