ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Συνεργασία για την ένταξη των Ρομά

Δημοσίευση: 11 Απρ 2018 16:51

ΤΡΙΚΑΛΑ

Στον Δήμο Τρικκαίων βρέθηκε χθες η ειδική γραμματέας  Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά κ. Κατερίνα  Γιάντσιου, όπου αρχικά συναντήθηκε με τον δήμαρχο κ. Δημήτρη Παπαστεργίου στο Δημαρχείο, παρόντος του αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας κ. Κώστα Ψύχου, συζητώντας για τα γενικά θέματα που απασχολούν τον Δήμο και τους Ρομά.


Στη συνέχεια, παρόντος και του π. δήμαρχου Τρικκαίων κ. Μ. Ταμήλου καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων, πραγματοποιήθηκε κοινή επίσκεψη στους τρεις οικισμούς Ρομά των Τρικάλων (Πύργος, Κηπάκι, Ρόγγια).
Ο  κ. Παπαστεργίου ενημέρωσε για τη συνεργασία που υφίσταται σε θέματα πολεοδόμησης, παρουσιάζοντας τις ενέργειες που έχουν γίνει από τον Δήμο, αναφερόμενος ιδιαιτέρως στο ζήτημα της ανάγκης δημιουργίας υποδομών (ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρόμια, ύδρευση, αποχέτευση, κοινόχρηστους χώρους κ.α.) για τους Ρομά, παράλληλα με τις πολεοδομήσεις.
Από την πλευρά της η κ. Γιάντσιου αναφέρθηκε και στις προοπτικές από τη στόχευση της Ειδικής Γραμματείας, με την κοινή συνισταμένη να βρίσκεται στην πρόταση του Δήμου Τρικκαίων, για ενίσχυση δράσεων σχετικών με την εκπαίδευση. Όπως διευκρίνισε ο κ. Παπαστεργίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Τρικκαίων,  υφίστανται οριζόντιες πολιτικές που θα πρέπει να υλοποιηθούν, όπως, όχι απλώς η φοίτηση σε Δημοτικό Σχολείο, αλλά και η πειθώς για συνέχιση της μόρφωσης σε ανώτερες βαθμίδες εκπαίδευσης.
Τέλος,  έγινε συζήτηση και για την υφιστάμενη κατάσταση με το Ιατροκοινωνικό Κέντρο και τη στήριξή του από το Κέντρο Κοινότητας που λειτουργεί πλέον ο Δήμος Τρικκαίων, αλλά και γενικότερα για θέματα διαβίωσης των Ρομά, με μέλη και στελέχη των συλλόγων και των κοινοτήτων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass