Στη συντήρηση των δομών της Κάρλας προχωρά η Περιφέρεια

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2018 15:48

Στη συντήρηση των δομών της Κάρλας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Συντήρηση δομών και λοιπών εγκαταστάσεων της επαναδημιουργίας λίμνης Κάρλας», προϋπολογισμού 430.000 ευρώ με πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Το έργο της Κάρλας ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια και από την εποχή που μελετήθηκε έχουν αλλάξει πολλά. Με έργα όπως αυτό αντιμετωπίζουμε ζητήματα της εύρυθμη λειτουργίας στις δομές και τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό της λίμνης Κάρλας. Συντηρούμε τα μηχανήματα στα αντλιοστάσια βελτιώνοντας το οικολογικό αποτύπωμα, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες και τοποθετούμε μηχανισμούς ελέγχου λειτουργίας και εποπτείας. Παράλληλα δημιουργούμε προϋποθέσεις χρήσης νερού για άρδευση έτσι ώστε να ωφελείται η τοπική κοινωνία και διαμορφώνουμε τις τάφρους για την ομαλή λειτουργία του έργου. Εναρμονιζόμαστε στις σύγχρονες απαιτήσεις, αφουγκραζόμενοι και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών».

 

Επιστολή Αγοραστού για τις εκτάσεις της Κάρλας

Σχετικά με το προσφάτως απεσταλθέν έγγραφο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που αφορά στον τρόπο διαχείρισης των δημοτικών εκτάσεων της λίμνης Κάρλας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ζήτησε από το αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να συνεχίσουν οι αγρότες της περιοχής να καρπώνονται τα οφέλη από την αξιοποίησή τους, να δοθεί παράταση για ένα χρόνο και παράλληλα να εκχωρηθεί η αρμοδιότητα στην Περιφέρεια να προβεί στη διαδικασία κατάτμησης ανά 100 στρέμματα και η εκχώρησή τους στον αγροτικό κόσμο με τη μέθοδο της μοριοδότησης, που εξασφαλίζει τη γη στους αγρότες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass