Ερωτηματικά για την επιλογή προϊσταμένων

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 08 Νοε 2018 16:00

Ενστάσεις προβάλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για τις προκηρυσσόμενες θέσεις του συνόλου των Γενικών Διευθύνσεων, μέμφοντας την περιφερειακή αρχή για την κωλυσιεργία που δείχνει.

Σε σχετική ανακοίνωση ο Σύλλογος Εργαζομένων αναφέρει τα εξής: Με την από 2 Οκτωβρίου 2018 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα «Επιλογή προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων στους ΟΤΑ β' βαθμού με τις διατάξεις των άρθρων 8486 του Υπαλληλικού Κώδικα, όπως ισχύει» (ανωτέρω 2 σχετική), αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι με την προηγούμενη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών (ανωτέρω 1 σχετική), όφειλαν οι Διευθύνσεις Διοίκησης των Περιφερειών να αποστείλουν το αργότερο ως 14 Σεπτεμβρίου 2018 αίτημα με τις προκηρυσσόμενες θέσεις του συνόλου των Γενικών Διευθύνσεων, όπως αυτές αποτυπώνονται στον ισχύοντα Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας της οικείας Περιφέρειας, προκειμένου το Υπ. Εσωτερικών, ως επισπεύδων φορέας, να προβεί στην έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που προβλέπεται στο αρ. 86 παρ. 7α του Υπαλληλικού Κώδικα, όπως ισχύει για την προκήρυξη και την πλήρωση θέσεων ευθύνης επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης των ΟΤΑ β' βαθμού. Δεδομένου ότι η παραπάνω προθεσμία παρήλθε, ζητήθηκε εκ νέου να προβούν οι Περιφέρειες στις δέουσες κατά τα οριζόμενα στην αριθμ. 40738/3-8-2018 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, το αργότερο έως την 20ή Οκτωβρίου 2018.

Λόγω του ότι και η τελευταία προθεσμία εξέπνευσε και ο Οργανισμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχει δημοσιευτεί (ΦΕΚ 4788Β/26-10-2018) και πλέον δεν υφίσταται κανένας λόγος κωλυσιεργίας, καταγγέλουμε την κωλυσιεργία της Περιφερειακής Αρχής και ζητούμε άμεσα την αποστολή, από τη Διεύθυνση Διοίκησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, των προκηρυσσόμενων θέσεων Γενικών Διευθυντών, με τις περιγραφές θέσεων ευθύνης, εναρμονιζόμενες με τον νέο Οργανισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο Αρμόδιο Υπουργείο. Επισημαίνουμε και πάλι το κατεπείγον του θέματος, καθώς η επιλογή Γενικών Διευθυντών αποτελεί το πρώτο βήμα στη συνολικότερη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων οργανικών μονάδων και συγχρόνως την προϋπόθεση για τη συγκρότηση των Συμβουλίων Επιλογής Προϊσταμένων (Σ.Ε.Π.), προκειμένου να ακολουθήσει η επιλογή προϊσταμένων επιπέδου Διεύθυνσης και εν συνεχεία η ολοκλήρωση της διαδικασίας με την επιλογή προϊσταμένων επιπέδου τμήματος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass