Θεσσαλοί στο παν-αναπηρικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 29 Νοε 2018 15:58

Ο Πανθεσσαλικός Σύλλογος Αναπήρων Πολιτών (ΠΑΝ.Σ.Α.Π.) θα συμμετέχει με το σύνολο των φορέων της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Π.ΟΜ.Α.μεΑ.) Θεσσαλίας στο παν-αναπηρικό συλλαλητήριο που διοργανώνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στην πλατεία Αριστοτέλους.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει σχετικά: «Συμμετέχουμε εμείς, οι Θεσσαλοί με αναπηρία, οι χρονίως πάσχοντες και οι οικογένειές μας, για να ενώσουμε τη φωνή διαμαρτυρίας μας μαζί με τους φορείς του Εθνικού Αναπηρικού Κινήματος της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, πέραν της ανάδειξης των προβλημάτων που αφορούν αποκλειστικά τα άτομα με αναπηρία, τις οικογένειές τους και τους χρονίως πάσχοντες, καταδικάζουμε την άνιση μεταχείριση και τις διακρίσεις σε όλες τους τις μορφές και διεκδικούμε να γίνει κτήμα όλης της κοινωνίας ότι η Αναπηρία είναι μέρος της ανθρώπινης ποικιλομορφίας, είναι πρωτίστως θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ στην αναγκαστική φτώχεια και στον περιορισμό των δικαιωμάτων. Εμείς, μέσα στο πλαίσιο του Εθνικού Αναπηρικού Κινήματος και υπό την ομπρέλα της Ε.Σ.Α.μεΑ., συμπορευόμαστε και συμφωνούμε να συνεχιστεί ο αγώνας μέχρι να ανατραπεί η λιτότητα που έχει οδηγήσει τα άτομα με αναπηρία στην εξαθλίωση και στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Διεκδικούμε την υλοποίηση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.

Διεκδικούμε ένα Εθνικό Πρόγραμμα Δημόσιων Πολιτικών για τα άτομα με αναπηρία.

Τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία πρέπει να λειτουργήσουν ως καταλύτης για μια συμφωνία όλων των δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου επί του Προγράμματος.

Τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία δεν έχουν κόμμα, δεν έχουν χρώμα.

Δεν δεχόμαστε καμία περικοπή σε συντάξεις - επιδόματα. Ούτε στις επικουρικές, ούτε στην εθνική σύνταξη, ούτε στην προσωπική διαφορά. Τα αναπηρικά επιδόματα να εξαιρεθούν ρητά και κατηγορηματικά από τον υπολογισμό τους στα εισοδηματικά όρια και κριτήρια που μπαίνουν σε μέτρα στήριξης των πολιτών».

Για την εξυπηρέτηση των ατόμων που θέλουν να συμμετάσχουν στο Παν-αναπηρικό Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) έχει ναυλώσει τουριστικά λεωφορεία, τα οποία θα ξεκινήσουν από τα γραφεία του Συλλόγου στη Λάρισα, από την οδό Παλαιολόγου 14, και θα επιστρέψουν από τη Θεσσαλονίκη το απόγευμα.

Για περισσότερες πληροφορίες, για τις ακριβείς ώρες αναχώρησης και επιστροφής καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής για το συλλαλητήριο επικοινωνήστε με τον πρόεδρο Πατσιούρα Αθανάσιο στα τηλέφωνα 6977-463411 και 6980-986587 και στο τηλέφωνο του συλλόγου 2410-287209

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass