Στους δρόμους αγροκτηνοτρόφοι και συνδικάτα

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΡΑΚΤΕΡ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Δημοσίευση: 29 Νοε 2018 22:28

Μπορεί να μην θύμιζε τις παλιές καλές εποχές, όμως το νέο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργάνωσε στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του Νομού, έστειλε στην κυβέρνηση ηχηρό μήνυμα για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου που παρά τις υποσχέσεις της δεν έχει επιλύσει.

Ενισχυτικά λειτούργησαν σε αυτήν την δυναμική κινητοποίηση και οι συγκεντρώσεις των εργατικών συνδικάτων που πραγματοποιήθηκαν παράλληλα στον ίδιο χώρο στα πλαίσια της πανελλαδικής απεργίας που αποφασίστηκε ενάντια στην σκληρή οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στη χώρα, φτωχοποιόντας τους περισσότερους Έλληνες.

Ειδικότερα, η πρώτη συγκέντρωση με συμμετοχή ωστόσο μόνο εκπροσώπων σωματείων και συλλόγων ανήκε στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας.

Μισή ώρα αργότερα τα συνδικάτα που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ έκαναν την εμφάνισή τους με σαφώς περισσότερο κόσμο που απλώθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Αμέσως μετά κατέφτασαν και περίπου 60 τρακτέρ που στάθμευσαν στους γύρω δρόμους υπό την εποπτεία της Αστυνομίας που επέβλεπε διακριτικά τις συγκεντρώσεις.

Καμιά 25αριά από αυτά ανέβηκαν και στην κεντρική πλατεία μαρσάροντας και σφυρίζοντας. 

Μπροστά στο έφιππο ανδριάντα του Καρδιτσιώτη ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης Γεωργίου Καραϊσκάκη, απεύθυναν χαιρετισμούς και ομιλίες ο γραμματέας της ΕΟΑΣΚ κ. Τζέλλας, η πρόεδρος των Συνταξιούχων ΙΚΑ κ. Καρυά, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων κ. Κουβαράς, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γιαννακός ο οποίος μετέφερε και τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς του Βαγγέλη Μπούτα.

Το αγωνιστικό ψήφισμα που εγκρίθηκε δια βοής ανέγνωσε ο κ. Τσιούτρας.

Όπως ειπώθηκε, η επόμενη δυναμική παρέμβαση των αγροτών θα γίνει στις 9 Δεκεμβρίου στη Λάρισα από την πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων.

Βασικά αιτήματα που διατυπώθηκαν στο συλλαλητήριο είναι η άμεση μείωση του κόστους παραγωγής, η διατήρηση του αφορολόγητου ορίου στα παλαιότερα επίπεδα, η κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, η μείωση του ορίου συνταξιοδότησης των αγροτών, η θέσπιση κατώτατων εγγυημένων τιμών για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, καμία κατάσχεση σπιτιών και χωραφιών, ετήσιο ακατάσχετο 12.000 ευρώ.

Μετά το συλλαλητήριο αγρότες, κτηνοτρόφοι και συνδικάτα έκαναν πορεία στους δρόμους της Καρδίτσας, ενώ τα τρακτέρ αποχώρησαν συντεταγμένα.

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass