«Ο ιδιωτικός τομέας θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και όχι τα επιδόματα του Τσίπρα»

Ο τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης από την Καρδίτσα

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2018 22:25

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Την επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που δίνει ψεύτικες ελπίδες στον κόσμο για ανάκαμψη, καυτηρίασε από την Καρδίτσα όπου βρέθηκε προσκεκλημένος της ΝΟΔΕ ο τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Βρούτσης.


Όπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στα ΜΜΕ, ελπίδα για το μέλλον και νέες θέσεις εργασίας μπορεί να προσφέρει μόνο ο ιδιωτικός τομέας και η στήριξη της αληθινής οικονομίας στη χώρα.
«Ο εικονικός παράδεισος» πρόσθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων, «που προσπαθεί να πείσει ότι υπάρχει ο κ. Τσίπρας, δεν είναι τίποτε άλλο από 140 δισ. ευρώ, τα οποία χρωστούν σήμερα πάνω από 5,4 εκατ. πολίτες».
Τον κ. Βρούτση συνόδευε ο γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. κ. Κώστας Τσιάρας, ενώ στα Γραφεία της ΝΟΔΕ τον καλωσόρισαν ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Λάμπρος Τσιούκης, ο υπεύθυνος εκλογικού αγώνα στο Νομό Καρδίτσας κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, η πρώην βουλευτής κα Ασημίνα Σκόνδρα, πολιτευτές και αρκετά κομματικά στελέχη.
Στην προσφώνησή του ο κ. Τσιάρας δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Είναι μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδος και ουσιαστικά η τελική ευθεία προ των εθνικών εκλογών. Η κυβέρνηση το τελευταίο χρονικό διάστημα περνάει μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα από αυτή που υπάρχει. Κατέθεσε έναν ανεφάρμοστο προϋπολογισμό και προσπαθεί να δώσει ιδεολογικό πρόσημο σε οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία, όπως με την ονομασία των Σκοπίων, που δείχνει ότι δεν ενδιαφέρεται ούτε για τους συμπολίτες μας ούτε για την εξωτερική πολιτική της χώρας μας. Σε αυτή την προσπάθεια που επιχειρεί η Νέα Δημοκρατία αντιπροτείνει ουσιαστικά μια άλλη επιλογή. Αντιπροτείνουμε μια πολιτεία που θα στέκεται με σοβαρότητα και συνέπεια απέναντι στους Έλληνες πολίτες, με μια οικονομία που θα βλέπει την ανάπτυξη και τις επενδύσεις ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Υπάρχει μια καλύτερη Ελλάδα και μπορούμε να τα καταφέρουμε».

 

Ο κ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ
Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός ενέφερε:
«Μέσω μιας επικοινωνιακής καταιγίδας, ο κ. Τσίπρας, προσπαθεί να αναστρέψει το πολύ βαρύ κλίμα, που ο ίδιος δημιούργησε στην Ελληνική κοινωνία, για την κυβέρνησή του και να αποφύγει τον απόλυτο διασυρμό στις ερχόμενες εθνικές εκλογές. Πριν από ένα μήνα παρουσιάστηκε μια έκθεση κόλαφος από την Eurostat. Η Ελλάδα σπάει αρνητικό ρεκόρ, καθώς για το 2017 είναι τελευταία στην αντιμετώπιση της φτώχιας. Μια ακόμη έκθεση κόλαφος είναι για τους μισθωτούς που αποδεικνύει ότι τα θύματα είναι η εργαζόμενοι. Η έκθεση από τον ILO, δείχνει ότι η Ελλάδα το 2017 είχε μείωση των μισθών 3,5%. Το 2014 οι αμοιβές είχαν ανέβει 1,9%. Από το 2015 έγινε μια ακόμη μεγάλη ανατροπή στη χώρα μας. Από το 2015 το 60% των νέων προσλήψεων αφορά σε μερική απασχόληση ή εκ περιτροπής. Ένας στους τρεις εργαζόμενους αμοίβεται με 317 ευρώ. Αυτή είναι η εικόνα που προσπαθεί να εξωραΐσει ο Τσίπρας.
Ο κ. Βρούτσης συνέχισε: «Το 2016, όταν ήρθε ο νόμος Κατρούγκαλου αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής τους. Πάγια θέση της ΝΔ ήταν πως οι εισφορές πρέπει να μειωθούν διότι είναι εξοντωτικές. Δύο χρόνια μετά ο ΣΥΡΙΖΑ τις μειώνει και επιχειρηματολογεί με τον αντίθετο τρόπο που επιχειρηματολογούσε για το «κίνημα της γραβάτας» που κοροϊδευτικά είχε ονοματίσει την αντίδραση δικηγόρων, γιατρών, μηχανικών, αγροτών κ.λπ. Η ΝΔ ως κόμμα ευθύνης ψήφισε τη διακηρυγμένη δική της θέση. Ένα όμως μεγάλο τμήμα θα ακυρωθεί σήμερα καθώς καταργείται το 15% του αφορολογήτου, ενώ η μείωση των εισφορών συνοδεύεται και από μείωση των συντάξεων». Αναφερόμενος στην ανεργία τόνισε: «Η ανεργία για τον μήνα Οκτώβρη έδειξε 120.000 επιπλέον χαμένες θέσεις εργασίες και θα κλείσει πάνω από το 19%. Με βάση τα δικά μας στοιχεία το 2014, η ανεργία στο τέλος του 2018 έπρεπε να είναι στο 15,1%. Λόγω της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ 200.000 άνθρωποι έχασαν την ευκαιρία να είναι στην εργασία. Η ελπίδα δεν είναι τα επιδόματα του Τσίπρα, αλλά οι ευκαιρίες που θα ανοιχτούν για όλους. Δεν μπορεί να υπάρχει ελπίδα και προοπτική στους νέους, όταν κάποιος τους τάζει ότι θα τους διορίσει στο δημόσιο. Είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο ότι μόνο ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να παράγει θέσεις εργασίας. Η πολιτική της ελπίδας για μια θέση στο δημόσιο είναι αποτυχημένη συνταγή που την έχουμε δοκιμάσει στο παρελθόν. Η ΝΔ στον αντίποδα προτείνει δύναμη στον ιδιωτικό τομέα, όπου μπορούν να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Η απάντηση είναι στη δυναμική της οικονομίας, στη δημιουργία πλούτου και στις ευκαιρίες που διαμορφώνει μόνο ο ιδιωτικός τομέας».
Ακολούθως ο κ. Βρούτσης συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής σε πολυπληθή πολιτική εκδήλωση που οργάνωσε η ΝΟΔΕ – ΝΔ Καρδίτσας σε εξοχικό κέντρο της Καρδίτσας.

 

Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass