ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Περιμένουν τη ΔΕΗ για να μετακομίσουν

* Κ. Αγοραστός: «Εξοικονομούμε χρήματα, γινόμαστε πιο λειτουργικοί»

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2015 8:08

 

Περί τα τέλη Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου και εφόσον ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα που προέκυψαν με την υπογραφή σχετικής σύμβασης εργολάβου με τη ΔΕΗ για την ηλεκτροδότηση του νέου κτιρίου θα ξεκινήσει η μετακόμιση των Γεωτεχνικών και Τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας στο νέο διοικητήριο, που είναι ουσιαστικά έτοιμο στην οδό Θεοφράστου (κάθετη της οδού Φαρσάλων). Εξέλιξη που θα έχει σημαντικά και πολυποίκιλα οφέλη. Καταρχήν οικονομικά, καθώς η Περιφέρεια θα ξενοικιάσει τα μισθωμένα κτίρια της Οδού Ηρ. Πολυτεχνείου για τις Γεωτεχνικές Υπηρεσίες, της οδού Τάκη Τσιόγκα (κτίριο ΤΕΕ) για τις Τεχνικές Υπηρεσίες και της οδού Σωκράτους (κτίριο Αποκεντρωμένης) όπου στεγάζεται η Διαχειριστική Αρχή.

Τα ενοίκια για τις τρεις αυτές Υπηρεσίες ανέρχονται στα 145.000 ευρώ ετησίως και σίγουρα σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο, τέτοια έξοδα απαγορεύονται. Ακόμη από τη συγκέντρωση όλων των Γεωτεχνικών και Τεχνικών Υπηρεσιών στο σύγχρονο κτίριο της Θεοφράστου αναμένεται να εξυπηρετηθούν καλύτερα και οι παραγωγοί και γενικότερα το συναλλασσόμενο κοινό, καθώς δεν θα χρειάζεται πολύς χρόνος για να επισκεφθούν τις αρμόδιες -με τον πρωτογενή τομέα- υπηρεσίες. Στο νέο κτίριο γειτνιάζουν και οι υφιστάμενες Υπηρεσίες της Υδροοικονομίας, τόσο της Αποκεντρωμένης όσο και της Περιφέρειας (με είσοδο από την οδό Φαρσάλων). Επίσης στο νέο διοικητήριο θα μετακομίσει και η Κτηνιατρική Υπηρεσία, η οποία σήμερα στεγάζεται στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας (πλατεία Ρηγ. Φεραίου-Νομαρχίας).

Στο διοικητήριο θα στεγαστούν ακόμη οι αντιπεριφερειάρχες, ενώ στη νέα υπερσύγχρονη και λειτουργική αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου θα συνεδριάζει το Σώμα. Έτσι μετά τη μετακόμιση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας και των Αντιπεριφερειαρχών στο κτίριο της Θεοφράστου, οι νέοι χώροι που θα προκύψουν θα καλυφθούν από τις υπηρεσίες της Διαχειριστικής Επιτροπής, οι οποίες θα βρίσκονται στο κεντρικό κτίριο, ώστε να υπάρχει άμεση επαφή με τον περιφερειάρχη και τους στενούς του συνεργάτες.

Το κτίριο «κόσμημα» της Περιφέρειας ολοκληρώθηκε ουσιαστικά στις 20 Ιουνίου, στοίχισε συνολικά 5.045.268,12 ευρώ (αρχικός προυπολογισμός 12.448.283,63) και ανάδοχος του έργου είναι οι: Κ\Ξ Ναούμ, ΕΚΤΩΡ Τεχνική-ΑΝΤΑΙΟΣ Κατασκευαστική. Σαφώς ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή είναι ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, ο οποίος θεωρεί ότι με το δεύτερο ιδιόκτητο κτίριο η Περιφέρεια Θεσσαλίας εξοικονομεί πόρους και γίνεται περισσότερο λειτουργική. «Με τη συνύπαρξη όλων των σχετικών υπηρεσιών σε ένα κτίριο, δίνεται λύση στο πρόβλημα στέγασής τους. Παράλληλα, διευκολύνονται οι αγρότες, οι μηχανικοί, οι γεωπόνοι και όλοι όσοι θα εξυπηρετούνται πλέον εκεί, καθώς το νέο κτίριο παρέχει εύκολη πρόσβαση, χώρους στάθμευσης για 160 οχήματα, ενώ διευκολύνονται και οι πολίτες, καθώς στον χώρο αυτό θα είναι συγκεντρωμένες οι περισσότερες υπηρεσίες της Περιφέρειας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

Το κτίριο αποτελείται από υπόγειο 1503μ2, ισόγειο 1312μ2, α’ όροφο 1437μ και β’ όροφο 1475μ2 και ανεγέρθηκε σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 13859,47μ2 στη συνοικία Αβέρωφ μεταξύ των οδών Καλλισθένους και πεζοδρόμου, παράλληλο στην οδό Θεοφράστου. Το κτίριο προοριζόταν αρχικά για τη στέγαση των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λάρισας, σε ένα ενιαίο χώρο. Με την εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτη, ενώ η κατασκευή του έργου ήταν σε εξέλιξη, το κτίριο πέρασε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι λειτουργικές ανάγκες της οποίας επέβαλαν ριζική διαφοροποίηση των Υπηρεσιών που θα στεγαστούν στο νέο κτίριο. Παράλληλα, έχει διασφαλιστεί η πρόσβαση στα Α.Μ.Ε.Α. με την πρόβλεψη για ειδικές ράμπες εισόδου.

Σύμφωνα με τις αλλαγές που έγιναν το κτίριο πλέον περιλαμβάνει:

Α. Υπόγειο (σύνολο επιφάνειας 1503 τ.μ.): Θέσεις στάθμευσης εμβαδού 441,00 m2, μηχανοστάσια, αντλιοστάσιο, ηλεκτροστάσιο, δεξαμενές πυρόσβεσης, λεβητοστάσια, αποθήκες υπηρεσιών, κοινόχρηστοι χώροι.

Β. Ισόγειο (σύνολο επιφάνειας 1315 τ.μ.): Αίθουσα συνεδριάσεων περιφερειακού συμβουλίου 80 θέσεων και έδρανα με θέσεις για τους συμβούλους, γραφεία, κοινόχρηστοι χώροι

Γ. Α Όροφος (σύνολο επιφ. 1437 τ.μ.): Εξώστης αίθουσας συνεδριάσεων περιφερειακού συμβουλίου και 60 θέσεων για το κοινό, γραφεία, κοινόχρηστοι χώροι

Δ. Β' Όροφος (σύνολο επιφ. 1475 τ.μ.): Γραφεία αντιπεριφερειαρχών, αίθουσα τηλεδιασκέψεων, γραφείο περιφερειάρχη, γραμματεία και αίθουσα αναμονής, διάφορα γραφεία, κοινόχρηστοι χώροι.

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass