-15 βαθμοί και παγετός διαρκείας στην Ελασσόνα!

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2019 22:17

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε») Του Γιάννη Μουκίδη

Παγετός διαρκείας – «εφιάλτης» για τους κατοίκους της επαρχίας Ελασσόνας, με τις χαμηλές θερμοκρασίες να επιμένουν και το τελευταίο διήμερο. Χαρακτηριστικό, ίσως ενδεικτικό της ασυνήθιστης κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή,

είναι πως τα ξημερώματα και νωρίς το πρωί της Κυριακής το θερμόμετρο «κατρακύλησε» μέσα στην πόλη της Ελασσόνας στους -15 βαθμούς Κελσίου! Ελαφρώς καλύτερη ήταν χθες η κατάσταση, αφού ο υδράργυρος στη διάρκεια της ημέρας «έπαιξε» μεταξύ -10 και -2 βαθμούς. Και βέβαια με τα προγνωστικά των μετεωρολόγων να μην είναι ενθαρρυντικά για τις επόμενες ημέρες. Το σταδιακό λιώσιμο του χιονιού και οι χαμηλές θερμοκρασίες της νύχτας μετατρέπουν αρκετά σημεία των δρόμων σε «γυαλί». «ΠΑΓΩΣΕ» Ο ΕΛΑΣΣΟΝΙΤΗΣ Οι «πολικές» θερμοκρασίες «πάγωσαν» τον Ελασσονίτη ποταμό, που έγινε ενδιαφέρον αξιοθέατο! Και βέβαια, ανήμερα των Φώτων δεν έγινε η καθιερωμένη ρίψη του Τιμίου Σταυρού, με την αψίδα της εορτής των Θεοφανείων να θυμίζει το παραδοσιακό «δρώμενο»… που δεν έγινε, λόγω καιρού. Ασυνήθιστη η εικόνα για τους Ελασσονίτες. Πάντως, σήμερα Τρίτη, με απόφαση του δημάρχου Ελασσόνας Νίκου Ευαγγέλου, οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) της Επαρχίας Ελασσόνας θα παραμείνουν κλειστές. Απαραίτητες είναι οι αλυσίδες για την κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της περιοχής και όχι μόνο, αφού οι θερμοκρασίες τις επόμενες ώρες θα συνεχίσουν να είναι χαμηλές. Μια νότα αισιοδοξίας διαφαίνεται για πιο φυσιολογικές θερμοκρασίες από αύριο Τετάρτη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass