Νέα ισχυρή χιονόπτωση στην Καρδίτσα

ΠΟΛΙΚΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΓΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2019 15:23

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Και ξαφνικά άρχισε και πάλι να χιονίζει χθες το πρωί στην Καρδίτσα αφήνοντας άναυδους τους πολίτες, οι οποίοι έκαναν κυριολεκτικά τον σταυρό τους για τις πολύ δύσκολες ημέρες που περνάνε αυτή τη χειμωνιάτικη περίοδο.

Οι θερμοκρασίες Σιβηρίας και ο πάγος σε κάθε γωνιά της πόλης, έχουν απογοητεύσει πλήρως τους κατοίκους, τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους. Η καθημερινότητα όλων είναι προβληματική, αφού ακόμα και οι βασικές επαγγελματικές ή οικογενειακές υποχρεώσεις αντιμετωπίζονται οριακά και το μεγάλο ερώτημα είναι τι μέλλει γενέσθαι τις επόμενες ημέρες! Χθες πάντως τα σημάδια δεν ήταν καθόλου ευχάριστα μιας και η Καρδίτσα ξαναντύθηκε στα λευκά και η ήδη παγωμένη ατμόσφαιρα στις γειτονιές και στο κέντρο έγινε ακόμη χειρότερη! Η νέα χιονόπτωση που σταμάτησε όπως άρχισε, εντελώς ξαφνικά, περί τις 15:3 «έστρωσε» γύρω στους 10 πόντους νέο χιόνι στους δρόμους στις πλατείες και στα πεζοδρόμια, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο τη ζωή των Καρδιτσιωτών. Η βροχή που άρχισε να πέφτει το απόγευμα ίσως βοηθήσει στο λιώσιμο του χιονιού το οποίο γίνεται πάγος στους –12 ή –15 βαθμούς Κελσίου που επικρατούν τη νύχτα! Επί ποδός για ένα ακόμη 24ωρο βρίσκεται ο μηχανικός εξοπλισμός του Δήμου Καρδίτσας για τον αποχιονισμό της πόλης και των Τοπικών Κοινοτήτων. Ο Δήμος απευθύνει έκκληση στους δημότες να διευκολύνουν το έργο του αποχιονισμού από τα μηχανήματα του Δήμου και των ιδιωτών που συνδράμουν κάνοντας τα εξής: - Να μην σταθμεύσουν τα οχήματά τους στις γωνίες των δρόμων, δίπλα σε άλλα οχήματα και γενικότερα σε σημεία, όπου δεν επιτρέπεται η στάθμευση τόσο στους κεντρικούς, όσο και στους συνοικιακούς δρόμους. - Να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις με τα οχήματά τους. - Αν χρειαστεί να μετακινηθούν να διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες. Υπενθυμίζεται επίσης προς τους δημότες ότι μπορούν να προμηθεύονται σακιά αλατιού για τον πάγο στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στη Δημοτική Αγορά, στην Κεντρική πλατεία και στην είσοδο του Δημαρχείου. Προβληματική είναι η κατάσταση και στα ορεινά του Νομού Καρδίτσας όπου έχει πέσει τεράστιος όγκος χιονιού και η Περιφερειακή Ενότητα με τους Δήμους δίνουν μεγάλο αγώνα για να διατηρήσουν τουλάχιστον το κεντρικό οδικό δίκτυο ανοιχτό στην κίνηση οχημάτων. Να σημειωθεί ότι με αφορμή το νέο κύμα κακοκαιρίας, οι Δήμαρχοι Αργιθέας, Καρδίτσας, Λίμνης Πλαστήρα, Σοφάδων, Μουζακίου, και Παλαμά ανακοίνωσαν ότι όλα τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου. Οι Παιδικοί Σταθμοί των Δήμων Καρδίτσας, Μουζακίου, Παλαμά θα λειτουργήσουν κανονικά, ενώ οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Σοφάδων θα παραμείνουν κλειστοί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass