Διαμαρτυρία φορέων στο Νοσοκομείο Καρδίτσας

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΟ-ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Δημοσίευση: 28 Φεβ 2019 16:25

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Δυναμική κινητοποίηση εργαζομένων, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, ανέργων, γυναικών και συλλογικών φορέων πραγματοποιήθηκε χθες στο Νοσοκομείο Καρδίτσας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις σημαντικές ελλείψεις ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού σε Κλινικές του.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, εκπρόσωποι των διαμαρτυρόμενων συναντήθηκαν με τον Διοικητή του Νοσοκομείου στον οποίο επέδωσαν ψήφισμα με αιτήματα. Όπως επισήμαναν σε δηλώσεις τους οι διοργανωτές, «οι απαντήσεις της Διοίκησης του Νοσοκομείου ήταν κατά κύριο λόγο προσανατολισμένες σε τεχνικά και γραφειοκρατικά ζητήματα, αφήνοντας άθικτη την πραγματικά υπεύθυνη πολιτική που ακολουθούν κυβέρνηση-ΕΕ και εφάρμοσαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις με την υποχρηματοδότηση και υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας οδηγώντας έτσι στην εμπορευματοποίηση τους και τη μεταφορά του κόστους στις τσέπες των λαϊκών οικογενειών. Πιο συγκεκριμένα: - Για την Παιδιατρική δεν προβλέπεται συνολική και σταθερή λειτουργία με μόνιμο ιατρικό προσωπικό ούτε για τους επόμενους μήνες, παρά μόνο μετακινήσεις γιατρών για το μπάλωμα των ελλείψεων. - Για τη Γυναικολογική, πέρα από την ήδη προκηρυγμένη θέση μόνιμου που καθυστερεί ήδη 9 μήνες, δεν προβλέπονται ούτε άλλες προσλήψεις γιατρών, ούτε άμεση επίλυση με την έλλειψη θέρμανσης στην αίθουσα τοκετών. - Για τις υπόλοιπες θέσεις επικουρικών γιατρών, που αποτελούν σχεδόν το 25% της τρέχουσας δύναμης, δεν υπάρχει σχέδιο μονιμοποίησης με σκοπό και τη μόνιμη ικανοποίηση των ασθενών και των εργαζομένων σε μόνιμη και σταθερή εργασία. - Για τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου έγινε προσπάθεια να καλυφθεί η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για ακόμη μία χρονιά με τις αντίστοιχες επιπτώσεις στις περικοπές για τις ανάγκες των ασθενών. Σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες, έμπειρο και πολυάριθμο επιστημονικό και εργατικό δυναμικό, σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, δυνατότητες για υποδομές και εγκαταστάσεις. Όλα αυτά πρέπει να χρησιμοποιηθούν σχεδιασμένα για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και όχι για την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών στον τομέα της υγείας, οι οποίοι πολλαπλασιάζουν μάλιστα την παρουσία στη Θεσσαλία και με την αρωγή Κυβέρνησης-Περιφερειών. Συνεχίζουμε δυναμικά με βάση το ψήφισμα και το πλαίσιο αιτημάτων που ήδη έχουμε διαμορφώσει! Βρισκόμαστε σε ετοιμότητα για νέες δυναμικές και μαζικές κινητοποιήσεις». Να σημειωθεί ότι οι διαδηλωτές έχουν αποφασίσει τη διοργάνωση των παρακάτω νέων κινητοποιήσεων: - Αγωνιστική υποδοχή του Υπουργού Υγείας στο Νοσοκομείο την Τετάρτη 6 Μαρτίου. - Συλλαλητήριο στην Κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, την Τετάρτη 13 Μαρτίου στις 6μ.μ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass