Σε διεθνές συνέδριο τεχνητής νοημοσύνης ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός

«ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ»

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2019 16:16

Η αναζωογόνηση και ο εκσυγχρονισμός των αστικών κέντρων της Θεσσαλίας αποτελεί στρατηγικό στόχο της Περιφέρειας για τα επόμενα χρόνια καθώς συνδέεται άμεσα με την αναπτυξιακή διαδικασία και τις σύγχρονες απαιτήσεις για μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, μιλώντας στο Ζάππειο Μέγαρο, στο διεθνές συνέδριο τεχνητής νοημοσύνης με τίτλο «One Belt, One Road: Chinese AI landing in Greece».

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας επισήμανε την ανάγκη «για μετάβαση από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση στην περιφερειακή διακυβέρνηση, ώστε να μειωθεί η κακονομία, η πολυνομία, η γραφειοκρατία, να επιταχυνθούν οι διαδικασίες λήψης αποφάσεων και υλοποίησης και να προχωρήσουμε με ταχύτητα στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο. Προτεραιότητα αποτελεί η κατάργηση της κρατικής δουλοκτησίας και η συθέμελη αλλαγή του κράτους που εκεί που τιμωρεί εκεί και αθωώνει, εκεί που επιτρέπει εκεί και απαγορεύει, εκεί που λέει πήγαινε γρήγορα εκεί και βάζει εμπόδια. Και τέλος, να οδηγήσουμε, όπως είπε, την  Περιφέρεια Θεσσαλίας στην ψηφιακή εποχή, ώστε να παρέχουμε υπηρεσίες γρηγορότερες, ασφαλέστερες, ποιοτικότερες και με το λιγότερο δυνατό κόστος. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε ήδη, τόνισε ο κ. Αγοραστός καθώς η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετέχει σε έργο –σημαία για την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς είναι μία από τις τρεις Περιφέρειες- πιλότους, σε πανελλαδικό επίπεδο, που επιλέχτηκε να υλοποιήσει έργο για την αναδιοργάνωση και τον λειτουργικό εκσυγχρονισμό της, με χρήση σύγχρονων πληροφορικών συστημάτων».

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας περνά πλέον σε μια άλλη εποχή και σε ένα νέο σύστημα λειτουργίας: στo impersonal governance (απρόσωπη διοίκηση) που «χτυπά» τη συναλλαγή, περιορίζει τη γραφειοκρατία και απαντά στην απαίτηση των πολιτών για ευέλικτες, αποτελεσματικές και γρήγορες υπηρεσίες. Με την ιδιότητά μου και ως προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, στηρίζουμε κάθε προσπάθεια για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και της αναποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης. Η ψηφιακή Περιφέρεια, το ψηφιακό κράτος, η ψηφιακή διοίκηση είναι αναγκαία μέτρα όχι καταστολής αλλά πρόληψης, που είναι και το ζητούμενο της σύγχρονης ψηφιακής εποχής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass