Πολιτιστικός Αύγουστος στο Μεγαλόβρυσο Αγιάς

Πλούσιες εκδηλώσεις από τον τοπικό Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο

Δημοσίευση: 05 Αυγ 2019 21:38

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε») Του Νίκου Γουργιώτη

Σειρά εκδηλώσεων για τον Αύγουστο έχει προγραμματίσει στο Μεγαλόβρυσο ο τοπικός Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος, το πρόγραμμα των οποίων ξεκίνησε χθες Κυριακή με περίπατο μελών και φίλων του Συλλόγου ως τη θέση «Προφήτης Ηλίας» και συνεχίζεται

ως εξής: Μεθαύριο Τετάρτη 7 Αυγούστου, 9 μ.μ., παράσταση Καραγκιόζη (στην πλατεία) με τη συμμετοχή της ταβέρνας «Νιβόλιανη» από τον γνωστό καραγκιοζοπαίχτη Αγάπιο Αγαπίου και τους συνεργάτες του, με ελεύθερη είσοδο για όλο τον κόσμο. Σάββατο 10 Αυγούστου, 14ο Αντάμωμα Νιβολιανιτών Σκοπός αυτής της εκδήλωσης που θα ξεκινήσει στις 9μ.μ. είναι η συνάντηση των απανταχού Νιβολιανιτών και η σύσφιγξη των σχέσεών τους. Στην πλατεία θα πραγματοποιηθεί έκθεση παλιών φωτογραφιών από την καθημερινή ζωή και τις δραστηριότητες των κατοίκων του χωριού. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας» κι ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ομορφοχωρίου με χορευτικά τμήματα, ενώ στο μουσικό πρόγραμμα θα είναι λαϊκοδημοτική ορχήστρα με τους Αθηνά Πολυμέρου στο τραγούδι, Αχιλλέα Χειμωνά στο τραγούδι και στο μπουζούκι, Σπύρο Πολύμερο στο τραγούδι και στην κιθάρα, Αχιλλέα Μοχλούλη στα πλήκτρα και Δημήτρη Μιχαλέ στο κλαρίνο. Πέμπτη 15 Αυγούστου, εορτασμός της Παναγίας Η γιορτή της Παναγίας γιορτάζεται με μεγαλοπρέπεια και με τη συμμετοχή όλων των κατοίκων και των πολλών παραθεριστών του χωριού στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που ανάγεται στον 13ο αιώνα, βρίσκεται στην είσοδο του χωριού και σ’ αυτή τον Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία θα τελέσει ο π. Ιωάννης Ολαέρου. Όπως είναι καθιερωμένο, ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος, μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, θα προσφέρει κέρασμα με τσίπουρο και λουκούμι σε όλους τους εκκλησιαζόμενους. Είναι ένα από τα σπουδαιότερα βυζαντινά μοναστήρια της Αγιάς. Το καθολικό είναι ένας τρίκλιτος ναός με υπερυψωμένο το μεσαίο κλίτος, που διατηρεί στο ιερό εξωτερικά την πλινθοπερίκλειστη τοιχοδομία του 13ου αιώνα. Ο ναός είναι κατάγραφος με τοιχογραφίες του 1639. Παρασκευή 16 Αυγούστου, μουσικό ταξίδι με δίσκους βινυλίου Πάρτι με δίσκους βινυλίου θα ξεκινήσει στις 9.30μ.μ.στην πλατεία και είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Ένα μουσικό ταξίδι με νοσταλγία για εποχές που πέρασαν ζωντανεύοντας στιγμές περασμένων δεκαετιών. Το μοναδικό Μεγαλόβρυσο, το μπαλκόνι του Κισσάβου, σε συνδυασμό με το φως του φεγγαριού και τους ήχους βινυλίου θα κάνουν τη βραδιά μαγική!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass