Χημικά για τις ανεμογεννήτριες στα Αγραφα

Μετ’ εμποδίων η δημοπρασία στο Δημαρχείο Καρδίτσας

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2019 15:37

KAΡΔΙΤΣΑ

Υπό αστυνομικό κλοιό που είχε αποκλείσει το μισό κέντρο της Καρδίτσας από νωρίς το πρωί και με έντονη παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ οι οποίες είχαν περιζώσει το Δημαρχείο, πραγματοποιήθηκε χθες η προγραμματισμένη δημοπρασία για την εκμίσθωση 38 στρεμμάτων στα Άγραφα, προκειμένου να τοποθετηθούν εκεί ανεμογεννήτριες παραγωγής αιολικής ενέργειας.

Εκατοντάδες πολίτες που αντιτίθενται στο πρότζεκτ, προσπάθησαν με μεγάλη διαδήλωση μπροστά στην είσοδο του Δημαρχείου Καρδίτσας να ματαιώσουν τη δημοπρασία. Επίσης, κάποια στιγμή επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτίριο, όμως η παρέμβαση της αστυνομίας η οποία χρησιμοποίησε χημικά και μια οβίδα κρότου-λάμψης ήταν καταλυτική, καθώς το πλήθος απομακρύνθηκε. Ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες έξω, αλλά και στη δημοτική αίθουσα όπου εξελισσόταν η δημοπρασία, από αντιδρώντες, συμπεριλαμβανομένων του νέου δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα κ. Π. Νάνου, του πρώην δημάρχου Καρδίτσας κ. Δ. Βερίλλη και άλλων εκπροσώπων τοπικών φορέων. Όλοι ζήτησαν από τον απερχόμενο δήμαρχο κ. Φώτη Αλεξάκο την άμεση αναβολή της διαδικασίας μέχρι την ανάληψη των διοικητικών καθηκόντων από τη νέα Δημοτική αρχή, ωστόσο η δημοπρασία συνεχίστηκε κανονικά με την κατάθεση μιας προσφοράς από ενδιαφερόμενη εταιρεία. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι διαμαρτυρόμενοι πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης.

(Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass