Ο απόηχος της τελευταίας συνεδρίασης

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2019 22:00

Απ’ όλα είχε η προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας. Εντάσεις και διαξιφισμούς για την ΑΓΕΤ, φιλοφρονήσεις, ευχαριστίες και ευχές για τους αποχωρήσαντες περιφερειακούς συμβούλους.

*Η αρχή των ευχαριστιών έγινε από τον απερχόμενο πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Γρ. Παπαχαραλάμπους, ο οποίος ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό για την εμπιστοσύνη που του έδειξε στις δύο θητείες του, αλλά και το Σώμα γενικότερα για την ομαλή διεξαγωγή των περισσότερων συνεδριάσεων και την αναβάθμιση του Θεσμού. Η βουλευτής –πλέον- του ΚΙΝΑΛ Λίτσα Λιακούλη, επίσης συγκινημένη ανέφερε πως «για την ίδια κλείνει ένας κύκλος 25ετούς παρουσίας στα έδρανα του Νομαρχιακού-Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά θα συνεχίσει να ασχολείται με την Αυτοδιοίκηση. Γι’ αυτό ζήτησε από το νέο προεδρείο του Π.Σ. να συνεχίσει να της αποστέλνει τις προσκλήσεις των συνεδριάσεων κι όπου χρειάζεται θα μεταφέρει τον παλμό της Περιφέρειας στα έδρανα της Βουλής». Στο ίδιο μήκος κύματος και οι σχετικές τοποθετήσεις της γραμματέως του Π.Σ. Μαρίνας Χρυσοβελώνη και του αντιπροέδρου Κ. Τύμπα.

* «Άναψαν» τα φλας στη συνεδρίαση και γέμισε το facebook από φωτογραφίες, καθώς αρκετοί σύμβουλοι που δεν θα είναι παρόντες στο επόμενο Συμβούλιο θέλησαν να απαθανατίσουν την τελευταία τους παρουσία στα έδρανα της Περιφέρειας. «Μια φορά αυτοδιοικητικός, για πάντα αυτοδιοικητικός» το σχόλιο του Κώστα Αγοραστού, ενώ για τη νέα θητεία της Περιφερειακής Αρχής κάλεσε τους επανακλεγέντες συμβούλους να παραμείνουν σε εγρήγορση, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος «η Αυτοδιοίκηση να παραμείνει ο σάκος του μποξ για την κυβέρνηση».

* Αναφορικά με την περιβαλλοντική επιβάρυνση της Θεσσαλίας από τη λειτουργία μεγάλων βιομηχανιών και στο πλαίσιο συζήτησης για την περίπτωση της ΑΓΕΤ στον Βόλο, ο κ. Αγοραστός, επιτιθέμενος στα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Βόλου, τους κατηγόρησε για «επικοινωνιακά παιχνίδια» και τους υπενθύμισε τη δίκη που έχει τον Σεπτέμβριο ο Γιώργος Λαδόπουλος, ο οποίος ως κατηγορούμενος κινδυνεύει να πληρώσει 1 εκατ. ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον βιομηχανίας στο Ομορφοχώρι. «Εμείς είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, παρόντες εκεί που πρέπει και δεν επιλέγουμε την εύκολη λύση να σηκώνουμε πανό στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου» δήλωσε χαρακτηριστικά. Περιφερειακός σύμβουλος της αντιπολίτευσης αντέτεινε πως «χρειάζεται θάρρος να σηκώσεις πανό και δεν πρέπει να κατηγορούνται όσοι μάχονται με τον τρόπο που οι ίδιοι κρίνουν σκόπιμο».

 

 

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass