ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ:

Σε κλίμα συναίνεσης οι δημαιρεσίες

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2019 15:58

KAΡΔΙΤΣΑ 

Σε ιδιαίτερα συναινετικό κλίμα διεξήχθησαν προχθές οι δημαιρεσίες στον Δήμο Καρδίτσας. Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης ο δήμαρχος κ. Βασίλης Τσιάκος ευχήθηκε σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καλή και δημιουργική θητεία.

“Οι πολίτες απαιτούν από όλους μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να προσφέρουμε στον τόπο που αγαπάμε, για να φέρουμε την Καρδίτσα στη θέση που της αξίζει” τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος υπογραμμίζοντας οτι η Δημοτική Αρχή επιδιώκει τη συναίνεση και τη συνεργασία, ενώ η πόρτα του γραφείου του θα είναι, όπως είπε, ανοικτή για όλους. Ακολούθησαν στο ίδιο συναινετικό κλίμα σύντομες τοποθετήσεις των επικεφαλής των άλλων παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο κ.κ. Γιάννη Ντελή, Κων/νο Παπαλό, Βασίλη Κρανιά, Ηλία Σχορετσιανίτη, Κων/νο Γκαβογιάννη και Κων/νο Ξυλομένο (που μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους Παναγιώτη Μαντζιάρα και Ευαγγελία Διαμαντή κατέθεσαν στην αρχή της συνεδρίασης στο προεδρείο δήλωση ανεξαρτητοποίησης από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας.) Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη ο κ. Θωμάς Κόντος που προτάθηκε από την πλειοψηφία, αντιπρόεδρος ο κ. Γιάννης Σβάρνας που προτάθηκε από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας και γραμματέας ο κ. Γιώργος Νικολάου που προτάθηκε από την ελάσσονα πλειοψηφία, όλοι τους με 30 ψήφους, αφού η τριμελής παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης απείχε από τη διαδικασία. Ακολούθησαν οι διαδικασίες εκλογής των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Αναλυτικότερα, στην Οικονομική Επιτροπή εξελέγησαν οι κ.κ. Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος, Βασίλης Μπούτας, Αριστοτέλης Σπάνιας (πλειοψηφία), Σωτηρία Μπακαλάκου (μείζονα μειοψηφία), Κώστας Παπαλός (α’ελάσσονα μειοψηφία) και Βασίλης Κρανιάς (β’ ελάσσονα μειοψηφία). Αναπληρωματικά μέλη της Ο.Ε. εξελέγησαν οι κ.κ. Στέφανος Θεολόγης, Γιάννης Ρόβας, Παναγιώτης Σβερώνης (πλειοψηφία), Άλκηστις Κολοκύθα (μείζονα μειοψηφία) Φώτης Παπαδημητρίου (α’ ελάσσονα μειοψηφία) και Έκτορας Γάζος (β’ ελάσσονα μειοψηφία). *Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν οι κ.κ. Σωτήρης Αντωνίου, Στέφανος Θεολόγης, Σωκράτης Παππάς (πλειοψηφία), Αθανάσιος Πασσιάς (μείζονα μειοψηφία), Κώστας Ζυγογιάννης (ελάσσονα μειοψηφία) και Έκτορας Γάζος (β’ ελάσσονα μειοψηφία). Αναπληρωματικά μέλη της Ε.Π.Ζ. εξελέγησαν οι: Γεωργία Ζήση- Λιάππη, Ουρανία Σούφλα, Παναγιώτης Σβερώνης (πλειοψηφία), Σωτηρία Μπακαλάκου (μείζονα μειοψηφία) Βάιος Οικονόμου (α’ελάσσονα μειοψηφία) και Πηνελόπη Μπούτα (β’ ελάσσονα μειοψηφία). Σημειώνεται ότι με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο η συγκρότηση των δύο Επιτροπών θα ολοκληρωθεί με τον ορισμό από τον δήμαρχο του προέδρου της κάθε επιτροπής και δύο ακόμα αντιδημάρχων που θα συμμετέχουν σε κάθε μια από αυτές.

(Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass