Προβληματισμένος για την προεδρία της ΕΝ.ΠΕ. ο Κων. Αγοραστός

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΘΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ;

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2019 22:15
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να «τρατάρει» με ένα μπισκότο τον Κων. Αγοραστό, χθες στο Μαξίμου. Ο οποίος περιφερειάρχης Θεσσαλίας μάλλον ανταποδίδει επιστρέφοντας την προεδρία της ΕΝΠΕ, για την οποία προαλείφεται ο ομόλογός του Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να «τρατάρει» με ένα μπισκότο τον Κων. Αγοραστό, χθες στο Μαξίμου. Ο οποίος περιφερειάρχης Θεσσαλίας μάλλον ανταποδίδει επιστρέφοντας την προεδρία της ΕΝΠΕ, για την οποία προαλείφεται ο ομόλογός του Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας

Ενδιαφέρουσες ειδήσεις προέκυψαν από τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μαξίμου με τους νέους περιφερειάρχες της χώρας, ενόψει της ΔΕΘ, με θέμα την περιφερειακή ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

Στο περιθώριο της συνάντησης ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός πολιορκήθηκε από τους συναδέλφους του, οι οποίοι ζήτησαν να μάθουν αν ισχύουν οι δηλώσεις που φέρεται να έκανε στην ΕΡΑ Θεσσαλίας ότι αποχωρεί από την ΕΝΠΕ και δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ο Κ. Αγοραστός δεν άνοιξε τα χαρτιά του, αλλά δεσμεύθηκε να ενημερώσει το σώμα στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση. Όλα δείχνουν ότι ο Θεσσαλός δύσκολα θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία της Ένωσης Περιφερειών, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την επιθυμία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα να τον διαδεχθεί, αλλά με την αλλαγή των προτεραιοτήτων του Κ. Αγοραστού.

Ο τελευταίος δεν κρύβει τον προβληματισμό του για τα μελλούμενα στον χώρο της Αυτοδιοίκησης και κυρίως για τη μείωση της χρηματοδότησης προς τις Περιφέρειες, αφού τα περισσότερα κονδύλια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων προορίζονται για την πρωτεύουσα. Εξέλιξη που πιθανότατα θα προκαλέσει αντιδράσεις στον χώρο του Β΄ Βαθμού Αυτοδιοίκησης, τις οποίες ο Λαρισαίος πολιτικός δεν θέλει να χρεωθεί, αλλά ούτε επιθυμεί να προβεί σε διαχείριση της φτώχειας. Ενδεικτικό των περικοπών που αποφασίστηκαν στις Περιφέρειες είναι ότι φέτος η Θεσσαλία δεν θα πάρει επιπλέον κονδύλια περί του τέλους του χρόνου, όπως συνέβη πέρυσι, όταν τα ταμεία της ενισχύθηκαν με 35 εκατ. ευρώ.

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Μπορεί τα προηγούμενα χρόνια, με την ιδιότητα του προέδρου της ΕΝΠΕ, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός να ταξίδευε συχνά προς τις Βρυξέλλες, στην τρίτη του θητεία όμως εμφανίζεται αποφασισμένος να ασχοληθεί εκτενέστερα με τα …του οίκου του και πιο συγκεκριμένα με την υλοποίηση δύο μεγάλων σχεδίων που είναι η μεταφορά νερού από τον Αχελώο στη θεσσαλική πεδιάδα και η δημιουργία του Ογκολογικού Κέντρου στη Λάρισα. Όπως έγραψε και την Κυριακή η «Ε» ο Κ. Αγοραστός έχει πάρει ζεστά το θέμα της μεταφοράς νερού από τον Αχελώο στη Θεσσαλία και χρησιμοποιώντας το πετυχημένο παράδειγμα της Κάρλας ζητά από την κυβέρνηση να ξεπεράσει τα γραφειοκρατικά εμπόδια και να παραχωρήσει στην Περιφέρεια το έργο. Όσον αφορά στο Ογκολογικό Κέντρο της Θεσσαλίας, ο Κ. Αγοραστός σε γεύμα που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής μετά την τελετή ορκωμοσίας φέρεται να ζήτησε ξανά τη συνδρομή όλων των τοπικών φορέων για την υλοποίηση αυτού του φιλόδοξου εγχειρήματος, που θα αλλάξει τις οικονομικές ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή.

 

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass