Μάγεψε το μουσικό παραμύθι για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Στο Μουσείο Οίνου και Αμπέλου στο Αρχοντικό Καράσσου Τυρνάβου

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2019 22:12

Η συγγραφέας Λητώ Τσακίρη-Παπαθανασίου μετά την πετυχημένη εκδήλωσή της στον ΙΑΝΟ της Αριστοτέλους το προηγούμενο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, 19 Οκτώβρη παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία στην πόλη του Τυρνάβου το μουσικό της παραμύθι

"Ο Ιντερνετουλής στην παρέα μας" που κυκλοφορεί σε μουσική Ελένης Σαμαρίνα και εικονογράφηση Νίκου Γιαννόπουλου από τις εκδόσεις Τζιαμπίρης Πυραμίδα. Προσκεκλημένη από το Κούκλοεργαστήρι Παίγνιος Παραμυθάς της Σταυρούλας Ζαρόγιαννου, αφιερώσε 2 ώρες διαδραστικής επικοινωνίας στον χώρο του Μουσείου Οίνου και Αμπέλου στο Αρχοντικό Καράσσου, όπου η συμμετοχή γονέων, παιδιών και εκπαιδευτικών ήταν μεγάλη. Η κα Τσακίρη παρουσίασε στο κοινό το θέμα της ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου μέσα από ένα project που έχει προετοιμάσει μετά απο βράβευσή της από το safer Ιnternet 4kids.gr στο ΥΠΕΠΘ. Είναι το 10ο κατά σειρά βιβλίο της, κυκλοφορεί υπό την αιγίδα της UNESCO Πειραιώς και Νήσων και το σχολιάζει στο οπισθόφυλλό του ο Πρόεδρος Ιωάννης Μαρωνίτης. Η μουσική ιστορία της Λητούς κρύβει πολλά μηνύματα και όμορφα τραγούδια που αποδίδει στο cd του παραμυθιού η μαγευτική φωνή της Ελενας Γκατζά. Το βιβλίο πλαισιώνει αξιόλογο εκπαιδευτικό υλικό που διαφωτίζει μικρούς και μεγάλους για τα προσωπικά δεδομένα, τα όρια χρήσης των νέων τεχνολογιών κ.ά. Στις σελίδες του υπάρχουν σχόλια της ψυχολόγου-δρ. ψυχοπαθολογίας του παιδιού κυρίας Νατάσσας Γιάννακα, η οποία με τον δικό της τρόπο ευαισθητοποιεί τους γονείς να θέσουν όρια. Το μουσικό αυτό παραμύθι με πλήθος εκπαιδευτικού υλικού για μεγάλους και παιδιά υπόσχεται να μας βάλει σε τάξη, προτείνοντας "Οικογενειακούς Κανόνες Ασφαλούς Χρήσης του Διαδικτύου", μάθημα "Ψηφιακής Αγωγής" στα σχολεία και χρόνο για προσωπική καθημερινή επικοινωνία με ζωντανό διάλογο! Το Διαδίκτυο δεν είναι κάτι κακό, είναι ένας υπέροχος μαγικός κόσμος που κάνει τη ζωή μας ευκολότερη προσφέροντας γνώση, αρκεί να μάθουμε το διαχειριζόμαστε όλοι μας σωστά και συνετά. Το βιβλίο ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα ευαισθητοποιώντας το κοινό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass