Συνεργασία Γαλλίας - Θεσσαλίας για την καινοτομία

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2019 22:00

Η καινοτομία αποτελεί έναν ακόμη συνδετικό κρίκο μεταξύ της Γαλλίας και της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος τιμά τη Λάρισα και τη Θεσσαλία, μία από τις πιο εύφορες περιοχές της Ελλάδας, με μία βραδιά αφιερωμένη στη διατροφική καινοτομία, από την παραγωγή έως την κατανάλωση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 14 Νοεμβρίου στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας και για τη φιλοσοφία της διοργάνωσης παραχωρήθηκε χθες το πρωί συνέντευξη Τύπου από τον κ. Mohamed Rochdi – ακόλουθο Επιστημονικής και Πανεπιστημιακής Συνεργασίας του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας – Γαλλική Πρεσβεία, τις συνεργάτιδές του και τη διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας κ. Χρύσα Βουλγαράκη.

Σύμφωνα με τον κ. Mohamed Rochdi στη διάρκεια της εκδήλωσης ερευνητές και νεοφυείς επιχειρηματίες από τη Θεσσαλία και τη Γαλλία θα παρουσιάσουν καινοτόμες πρωτοβουλίες που μετασχηματίζουν τη βιομηχανία γεωργικών προϊόντων διατροφής: παρουσιάζουν τα αντιοξειδωτικά, ώστε οι καταναλωτές να φροντίζουν την υγεία τους, δημιουργούν εγκαταστάσεις για προσωποποιημένη επιλογή προϊόντων στο κατάστημα, αλλάζουν τη ζωή των γεωργών διευκολύνοντας τη διαχείριση των καλλιεργειών. «Στόχος είναι να ανακαλύψουμε και να υιοθετήσουμε καινοτόμους, βιώσιμους και ανθεκτικούς τομείς γεωργικών προϊόντων διατροφής» τόνισε ο κ. Rochdi και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο δίκτυο Mazinnov, που προωθεί τη συνεργασία μεταξύ καινοτόμων ελληνικών επιχειρήσεων και φορέων της Γαλλίας, με στόχο τη δικτύωση και την υποστήριξή τους. Μάλιστα στις 31 Οκτωβρίου, στο Γαλλικό Ινστιτούτο στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση για τις start up επιχειρήσεις με συμμετοχές και από τη Θεσσαλία. «Η ελληνογαλλική συνεργασία για την καινοτομία και την προώθηση των νεοφυών επιχειρήσεων είναι μια από τις προτεραιότητες. Το δίκτυο Mazinnov έχει σκοπό την προσέγγιση των γαλλικών και ελληνικών οικοσυστημάτων βάσει μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης, από την εφαρμοσμένη έρευνα έως την ανάδυση νεοφυών επιχειρήσεων» πρόσθεσε.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Στην εκδήλωση της 14ης Νοεμβρίου, που διοργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Ινστιτούτο Ανάπτυξης της Επιχειρηματικότητας, θα γίνουν σύντομες παρουσιάσεις καινοτομιών και στο περιθώριο αυτών των παρουσιάσεων θα διοργανωθεί μια μικρή έκθεση προϊόντων, ώστε το κοινό να ανακαλύψει από κοντά τις καινοτομίες με την παράλληλη προβολή των επιχειρήσεων που συμμετέχουν. Το αναλυτικό πρόγραμμά της διαμορφώνεται ως εξής:

-6.30-7 μ.μ. Χαιρετισμοί από τον Mohamed Rochdi, ακόλουθο Επιστημονικής και Πανεπιστημιακής Συνεργασίας της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα και τη Χρύσα Βουλγαράκη, διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος στη Λάρισα.

Εισαγωγή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας.

7-8.15 μ.μ.: Παρουσιάσεις

-Δημήτρης Κουρέτας, καθηγητής του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ιδρυτής της startup Foodoxys.

-Aleksandra Mandic, συνιδρύτρια της startup Kwalito.

-Κωνσταντίνος Πετρωτός, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων, πρώην ΤΕΙ Λάρισας.

-Βαγγέλης Καραθάνος, ιδρυτής της startup Geabit.

-Τεχνολογική Μικτή Ομάδα «CAPTE».

8.15-9.15 μ.μ.: Συζήτηση «Ποιο είναι το μέλλον της διατροφής και της γεωργίας στη Γαλλία και στην Ελλάδα;». Είσοδος ελεύθερη. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

 

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass