Προωθείται η ίδρυση Κέντρου Υγείας στη Λίμνη Πλαστήρα

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2019 20:37

Συνάντηση με την ηγεσία της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος κ. Φώτη Σερέτη (διοικητή) και Σταύρο Παπαγεωργίου (υποδιοικητή) είχε ο δήμαρχος λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος.


Κύριο θέμα ήταν η αναγκαιότητα ίδρυσης Κέντρου Υγείας στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα. Ο δήμαρχος παρέδωσε την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τονίζοντας ότι η Υγεία είναι κεφαλαιώδους σημασίας και αδήριτη ανάγκη τόσο για τους μόνιμους κατοίκους του Δήμου, όσο και για τους χιλιάδες τουρίστες της περιοχής.
Ο κ. Νάνος με την ιδιότητα του στελέχους Υπηρεσιών Υγείας, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της επικαιροποίησης του Χάρτη Υγείας στην Καρδίτσα, δεδομένου ότι ο σημερινός σχεδιάστηκε πριν 35 χρόνια και οι σημερινές ανάγκες είναι πλέον άλλες.
Παρουσίασε στοιχεία της πρότασης η οποία υποστηρίζει ότι είναι εφικτή η ίδρυση και λειτουργίας του Κ.Υ., χωρίς σημαντική οικονομική επιβάρυνση για το κράτος, δεδομένου ότι υπάρχει κτιριακή υποδομή. Συγκεκριμένα εξέφρασε τη βούληση της δημοτικής αρχής να διαθέσει δημοτικό ακίνητο σχεδόν 1.000 τμ. στην Πεζούλα, το οποίο με την κατάλληλη διαμόρφωση είναι εφικτό να λειτουργήσει πολύ σύντομα. Επίσης παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία για τη δημιουργία Οργανισμού ΚΥ, χωρίς επιβάρυνση για τον κρατικό προϋπολογισμό, με την αξιοποίηση των ισοδυνάμων μεταβολών.
Τόσον ο κ. Σερέτης όσο και ο κ. Παπαγεωργίου αναγνώρισαν την αναγκαιότητα και δεσμεύτηκαν να μελετήσουν το φάκελο οι αρμόδιες υπηρεσίες της 5ης ΥΠΕ για να γίνουν οι ανάλογες εισηγήσεις.
Επίσης συζητήθηκαν θέματα στελέχωσης των Περιφερειακών Ιατρείων Μεσενικόλα – Καρίτσας και Πεζούλας, καθώς και ενίσχυση των δράσεων Προληπτικής Ιατρικής με την κινητή Μονάδα της 5ης ΥΠΕ. Τέλος ο κ. Νάνος ανέφερε ότι η νέα δημοτική αρχή δέσμευσε χρήματα για τη βαφή και συντήρηση όλων των Ιατρείων του Δήμου, καθώς και ότι θα στηρίξει έμπρακτά την καθημερινή λειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων, μεριμνώντας για την καθαριότητα και τη θέρμανση.

KAΡΔΙΤΣΑ
(Του ανταποκριτή μας Φωτ. Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass